SAS Facebook svindel

0

Skjermbilde

norwegian

 

Det starter med at en venn deler denne på facebook siden sin. Alle vil jo ha gratis billetter så her trykker man lett videre. Selv om adressen på nederste linje ikke er https://www.sas.no/. Allerede her går alarmen. Det er definitivt ikke adressen til sas, men jeg trykker meg videre.

Etter artikkelen kom ut i går er også Kiwi,Tusenfryd,Rema1000, Norwegian og Coop marked er nå rammet av samme type svindel. Artikkel er oppdatert med nye bilder.

Skjermbilde

Så må du trykke deg videre igjennom 3 spørsmål. Uansett hva du velger så “vinner” du. Skjermbilde

Capture

capture1

rema

Capture

Capture

Deretter må du spre  den først på din egen side og 15 andre venner for å vinne. Alle vil jo vinne så dette gerenerer masse spam og mange deler svindel i god tro. Under denne siden så har de masse falske likes og kommentarer som styrker svindelen. Det gjør du velg å følge trinn 1-2-3. Så det sprer du helt frivllig.

Skjermbilde

 

Da skal jeg forsøke å dele den videre, men kun til meg selv så ingen venner blir lurt.  Ellers så er hovedbildet av billett de bruker stjålet fra imgur.  Google man opp flyreisen på google så går den fra Kjøbenhavn til Newmark. De andre 3 bildene er jo stjålet fra andre plasser på internet. De flyene er også fløyet for lengst, men nå skal jeg gå videre.

Skjermbilde

 

Deretter kommer du til denne siden. Begynner du å delta her vil det få økonomiske konsekvenser for deg.  Noen premie kan du glemme å få. Disse selskapene er kun etter din personlige info så de kan drive videresalg av alt mulig til deg. Så registerer du mail, mobil, o.s.v. Så får du mye spam framover. Her er det bare å styre unna!

Til slutt har dere sikkert noen spørsmål og jeg skal svare på dem.

  1. Dette er ikke ett virus. Du sender kun meldingen på din egen vegg.
  2. Dette spres ikke av seg selv. Du må gå igjennom mange steg for å komme så langt. Argumentet om at du har fått virus duger ikke her. Du har selv med egen fri vilje spredd dette videre.
  3. Du vinner aldri her. Her er de kun etter din personlig info som de kan bruke til videresalg av tjenester. Navnet ditt, mail og mobil kan også selges videre.
  4.  Siden er også utrolig dårlig laget.
  5. Hjemmesiden samsvarer ikke med sas.
  6. Flyene har allerede dratt. Det ble ikke noen tur på deg.

Når det er så mange tabber å gjøre underveis. Da må du rett å slett bli mere kritisk. Denne svindelen er full av feil.

Ellers hvis du ønsker deg noe. Da må du spare lenge og kjøpe det. Det er så enkelt som det.

Det er lite lurt å delta på alle disse svindlene på Facebook. Du blir alltid taperen her. Kun svindlerne vinner.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: