Site icon Datahjelperne

SVINDEL – “You Have Been Reported for Copyright Content” Epost

Jeg ble tipset om denne saken via Astrid Valen-Utvik.  De jobber med Bymiljøetaten i Oslo kommune (Bymiljøetaten for oslo kommune). De hadde fått en sånn Epost tilsendt. Der de hadde fått melding om at siden dems var blitt rapportert. De får også beskjed om at det er 48 timer til kontoen blir suspendert. Uten noe mer forklaring. Legg merke til at denne mailen er ganske profitt laget.

Dette er en ny variant av Facebook sikkerhetssvindel. Her har de til formål å ta over kontoen din. Som med veldig mange andre svindelmail og phising forsøk nå for tiden.

De har også gjort en feil på navnet og de utgir seg for å være Facebook med 2 e (Faceebook), men det er veldig lett å overse.

Trykker du på linken så blir du ledet videre til en Facebook app. Du sendes da videre til denne nettadressen:

https://apps.facebook.com/731230030420746/?=contact/pages/1234234556456756

Så her har svindlerne bygget opp en app under ett falskt nettsted.

Linken er tatt ned nå, men jeg fikk tak i nok dokumentasjon for å vise at dette er svindel før alt ble borte på Facebook. Så jeg må jobbe med videre med nettadressen som du ser under.

Her ville du blitt ledet til en falske nettsiden. Som du ser så går det via en wordpressside via facebook appen. Den tar jeg vare på for å se hvor den går.

Først så ser jeg hvor jeg sendes til ved å spore hvor adressen sendes videre til.

Det gir resultater. Selv om linken ikke vises på facebook er den fortsatt aktiv utenom. Deretter ledes jeg videre til en tysk nettside. Der finner jeg skjemaet jeg leter etter.

Så det er denne siden som du egentlig skulle møtt på Facebook appen til facebook. Så dette er helt i samme stil med samme facebook advarsel jeg la ut sist, men denne er hakket hvassesere og proffere laget enn sist.

Svindlerne blir proffere og proffere. Denne er type phising er spesielt rettet mot de som eier facebook sider og jobber med sosiale medier. Her har de kartlagt oslo kommune bymiljøetat før de har sendt dette ut på mail. Går folk på og man mister en side på 80.000 likes i dette tilfelle så får det jo konsekvenser for mange.

Ellers så vil jeg takke Astrid Valen Ulvik for tips i denne saken og Bymiljøetaten i Oslo kommune. Uten dems tips hadde jeg ikke fått til denne artikkelen. Nå er framgangsmåten avslørt og nå må de som jobber med Facebook sider informeres om denne svindelen. Så færrest mulig går i fella.

Har du vært så uheldig å gått på denne?

Da må du gå til www.facebook.com/hacked for å få kontroll over Facebook konto igjen,

Exit mobile version