Får du virus på Facebook?

0
Photo by Brett Jordan on Unsplash

Mange er redd for virus på Facebook. Det skjer også mye på Facebook som ikke alle forstår. Jeg har trykket på spam og svindel i 10 år nå. Så dette har jeg funnet ut så langt. Her er en rekke bilder som ikke er virus.

Alle disse bildene ser skumle ut, men de har kun 1 formål. Husk at Facebook er ett sosialt nettverk. Når du trykker på linkene på disse bildene. Så sendes du ut av Facebook og ut på Internet.

Alle disse bildene har ett formål. Det er til å få lurt ut informasjon fra deg. Hvis du tenker på Facebook som ett operativsystem. Så skjer alt inne i Facebook. Det skjer ikke på din mobil eller pc/mac.

Facebook kjøres på en konto. Det er veldig viktig å huske. Det er kontoen din som har verdi. Derfor sendes alle disse spammene ut for å manipulere deg til å trykke i ett svakt øyeblikk. Det svindlerne er ute etter er nettopp din konto og dine venner. Der har de masse info som de kan hente ut som har stor verdi. Derfor så bes du om følgene på sidene over.

  • Du sendes til falske facebook pålogginssider, mens du allere er pålogget på facebook.
  • Du lures til å investere i bitcoin
  • Du lures til å dele en melding om ett pavevirus.
  • Du lures inn i dyre abbonnement
  • Du lures fra deg identiteten din.

Alt dette har mye mere verdi for svindlerne enn å gi deg virus. Da får de ingenting. Unntaket er krypteringsvirus/løsepengevirus som nå ofte rammer bedrifter og andre angrep som er mere koordinerte og proffere.

Så hva må du gjøre for å sikre deg hvis du har blitt lurt? Da må du ha 2 trinns sikring på Facebook konto først og fremst.

Mange sier de får virus eller konto er hacket, men det er feil. De har trykket på alt for mye som de ikke bør. De har ikke kildesjekket. Mange sier også at trykker du på dette bildet så får du virus. Det er også feil.

Å trykke på spam krever alltid mere enn 1 trykk. Det krever mange trykk. Det vet jeg av egen erfaring. Da jeg har trykket på alt av spam i 10 år nå. Ingenting skjer av seg selv.

Unntaket er jo få konto hacket hvis du ikke har 2 trinns sikring og svakt passord. Da er formålet å få konto info og spre spam videre på kontoen din.

Her har jeg forsøkt å forklare det så enkelt som mulig. Skjønner du det fortsatt ikke? Så send meg en melding.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: