Google Nexus/Google Play edition serien. Hva er det og hvorfor bør du kjøpe den type mobil og nettbrett?

0

Nexus er Google sin egen produktserie der de får andre leverandører til å lage mobiler og nettbrett. Her får du oppdateringene rett fra Google og du slipper å vente på at mobilprodusentene skal gjøre endringer og sende deg oppdatering.

Det kan fort ta 5-6 mnd eller lengere. Det varierer jo fra produsent til produsent. De gjør også sine egne endringer på android.

Samsung endrer android på sine telefoner og legger over sin egen løsning over android som heter Touchwiz.
Der lager de noen meget bra løsninger og noen meget tungvinte løsninger. Touchwiz er elsket og hatet.

Du kan ikke tilpasse menyer på Nexus. Det vil jeg ha, men Samsung fjerner også snarveier på låseskjerm. Det er ikke bra.

HTC har også sin egen løsning som de legger over android. Denne kaller de HTC Sense.

LG kjører Optimus UI over android.

Noen produsenter som Samsung legger også inn så mye programvare at de erstatter nesten alle appene til Google. Det gjør mobilen treg. Jeg kaller dette for bloatware da det blir lite brukt og opptar plass.

Google informerer på sin egen side om sine Nexus modeller. Google har også laget en media enhet som heter Nexus q, men den floppet og har blitt trukket fra markedet i det stille.

Nexus Q hadde også en app, men den virker ikke lengere på alle enheter.

evolution of nexus phones
Denne animasjonen viser utviklingen fra første Nexus mobil til Nexus 5 som er nyeste som jeg selv skal ha meg. Jeg har hatt Samsung i mange år nå, men nå er det nok. Fra nå av blir det ren android på meg og Nexus fra Google framover.
Det er forskjellige produsenter som har laget disse mobilene. LG, Samsung har blandt annet laget noen for Google. Google lager også nettbrett med forskjellige produnter i Nexus serien.
Her får du også ren Google som er kjapp og oppdateres kjappt når det kommer nye oppdateringer ut.
Produsentene lager også rene Google telefoner og det håper jeg vi ser mere av. Så langt har Sony, LG, Samsung og LG laget google mobiler. Dette er framtiden mener jeg og dette må satses på, men så langt har mobilene vært solgt i USA.
Google Play Edition mobiler er også KUN solgt via Google play, men i Norge har enda ikke fått tilgang til den nettbutikken.
Denne meldingen dukker opp når du går inn på Samsung Galaxy S4 Google play edition.
Når Google kan selge disse over hele verden så må folk handle. Så modifikasjoner kan forsvinne og oppdateringer kan komme fort til din mobil.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: