Har du sett på videoen din? Facebook spam

0

Mange har i det siste fått beskjed av venner og kjente som skal ha sendt deg en youtube video som en Facebook melding.. Trykker du på den så blir du sendt videre til denne siden. De viser at du har fått veldig mange treff på en film om deg. Dette er ikke tilfelle. Trykker du på liknen blir du sendt videre til denne Facebooksiden.

Her kommer du til en appside på Facebook. Der finner du igjen en youtube video du kan trykke på. Trykker du på knappen på pcèn eller mac`en din så blir du sendt til youtube.com og ingenting skjer. Det er fordi denne spammen er ment på mobil og nettbrettbrukere. Trykker du videre på mobil så kommer denne siden opp. Mange sier at dette er ett virus, men det stemmer ikke. Jeg trykker videre og kommer til en falsk facebook side.

Denne siden har kun til formål å stjele ditt brukernavn og passord.Den har ingenting med facebook å gjøre. Forsøker du å trykke deg bort fra den så vil siden forsøke å lure deg til å installere skadevare på telefonen din.

Mobilen din vil også begynne å vibrere når du kommer inn på de sidene, men det er bare for å skremme deg. Jeg forsøkte å laste ned denne programvaren så jeg kunne få scannet den, men scammerne hadde ikke lagt noen filer ut. Så da kom jeg til kort.

Men etter du har registert deg på Facebooksiden så blir du sendt videre til en annen side. Så du skal registere deg opp mot en ny gratistjeneste.

Her er de ute etter din personlige info som kan misbrukes til salg videre. Selskapet som driver dette holder til langt unna Norge. Her er det bare å styre unna.

Nettavisen har også vært tidlig ute å omtalt saken. Jeg har nå fått testet 1 variant av denne. Ofte kommer spam i mange varianter og gjerne via flere kilder. Så jeg vet ikke med garanti om vi har vi snakker om helt samme spam. Uansett så er det mye du må passe på her:

 

  • Dette er ikke noe virus.
  • Spam er rettet mot mobiler
  • De vil ha deg til å installere skadevare på mobil.
  • Har du regisert deg på denne siden må du bytte passord på Facebook konto samt sette på 2 trinns sikring.
  • Her er de kun etter ditt Facebook brukernavn og passord.
  • Du må trykke igjennom mange ledd for få komme til passord siden. Du må også velge å installere skadevare.
  • Du må aldri heller installere apper på mobilen din som totalt fremmede nettsteder anbefaler eller skal skremme deg til å installere fort.

Send meg linker på facebooksiden eller mail. Så kan jeg trykke og teste. Jeg deler videre med alle. Så slipper du.

 

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: