Site icon Datahjelperne

Hva skjer om du mister mobilen med Google Authenticator på?

Google Authenticator er en app som brukes for å bekrefte identiteten din ved innlogging. I stedet for å kun bruke passord og brukernavn, må du også bekrefte på appen på telefonen din at det er du som prøver å logge inn. Du kan også skrive inn en kode som dukker opp på appen, som fungerer på samme måte som bank-id brikken din. Dette gir et ekstra lag sikkerhet, og hindrer uvedkommende i å komme inn på kontoene dine til tross for at de har passordet ditt. Problemet er jo at når innloggingen krever en app på mobilen din, hva skjer hvis du mister mobilen din?

Google Authenticator regner som veldig trygt fordi den skaper unike tidsbegrensede koder som er linket til en bestemt telefon og er vanskelig å forfalske. Google Authenticator er heller ikke koblet til skyen, og er derfor mindre sårbar ved en hacking.

Du kan ikke få tak i de samme kodene etter at du har mistet enheten du hadde Google Authentication på, fordi kodene er unike for enheten. Hvis du mister telefonen din eller med et uhell sletter appen, er all dataen tapt og du kan ikke bruke Google Authentication for å komme deg inn på kontoen din. Da må du isteden bruke andre innloggingsmetoder for å komme deg inn på kontoen din og restarte 2-faktor-autentifiseringen (2FA).

Metodene du kan bruke er:

Når du har fått tilgang til enheten din igjen kan du sette opp Google Authentication igjen, og bruke den som normalt.

Exit mobile version