Site icon Datahjelperne

Hvordan endre passord på Facebook?

Facebook padlock

Andre relevante artikler hos Datahjelperne:
“Oppdatere e-post og mobil på din Facebook-konto”
“Hvordan redusere dårlige innlegg i din Facebook-feed”
“Hvordan sette opp Totrinns-innlogging på din Facebook-konto”

Hvorfor?

Med tanke på sikkerhet er det anbefalt har ulike passord for hvert sted man logger inn. I tillegg kan det også være lurt å skifte passord med jevne mellomrom. I denne artikkelen går vi gjennom hvordan du endre passord på Facebook.

Skjermbildene i artikkelen viser trinnene på en Windows-PC med Facebook i nettleser. Jeg har en Samsung-mobil (Android) og ser at det gjøres litt annerledes i appen der. Se guiden under for nærmere beskrivelse.

Her kan du se en beskrivelse på Facebooks hjelpesenter: Her.

Steg for steg

Start på hovedsiden på Facebook og trykk på det lille runde profilbildet ditt som åpner innstillings-menyen. Velg så “Innstillinger og personvern”, markert i grønt på bildet under. (I Facebook-appen på min Android-mobil (Samsung) gjøres dette litt annerledes: Trykk på profilbildet og trykk på tannhjul-ikonet som kommer frem. Når du klikker på tannhjulet kommer du videre til tilsvarende valg som bilde 3 i denne guiden.)

I neste meny skal du velge Innstillinger, se grønn markering:

Når du har trykket deg inn på “Innstillinger” kommer du til en side hvor du ser “Meta” som overskrift. Velg “Se mer i kontosenter” og på neste side skal du velge “Passord og sikkerhet”. Trinnene er illustrert på bildet under.

Når du har trykket deg inn på “Passord og sikkerhet”, velg så “Endre passord” og deretter Facebook-profilen det gjelder (noen har flere, for eksempel en privat og en for en hobbyside). Se bildet under, som viser de to stegene.

Nå får du opp et skjema med flere felter, du får mulighet til å skrive inn passordet du har nå og passordet du ønsker å endre til. Passordet du ønsker å endre til må skrives inn to ganger. Du får også noen regler for hva som kreves for at passordet ditt skal kunne brukes: Det må inneholde flere enn seks tegn og være en kombinasjon av tall, bokstaver og spesialtegn. Spesialtegn er for eksempel utropstegn ! eller prosenttegnet %. Når du har fylt ut feltene for nåværende passord og for nytt passord kan du trykke på knappen hvor det står “Endre passord”.

Når du har trykket på “Endre passord”-knappen kommer du til en ny side som gir mulighet til å logge ut av Facebook-profilen din på alle andre enheter. Hvis du vil gå på Facebook på en av disse etterpå, må du da logge inn igjen med det nye passordet.

Velg om du ønsker å logge ut av andre enheter og om det gjelder noen av dem eller alle. Når du har valgt kan du velge “Forbli innlogget” eller “Logg ut”. Du er nå ferdig med prosessen for å bytte passord på Facebook!

Det kan nå hende at du får en e-post om passordet på Facebook har blitt endret, eller får varsel på andre måter, alt etter hvilke varselsinnstillinger du har valgt på din Facebook-profil.

Exit mobile version