Site icon Datahjelperne

Hvordan flytte bilder fra smarttelefon til PC

Ønsker du å overføre bildene dine fra smarttelefonen din til PC’en din og slette dem fra mobilen, men vet ikke hvordan du gjør det?

Det finnes flere måter å gjøre dette på, i denne artikkelen tar vi for oss hvordan du kan flytte bilder fra en Android-mobiltelefon til en PC ved å bruke en USB-kabel, altså samme kabel som du bruker til å lade mobilen din. Du trenger en påslått PC, USB-kabelen og din påslåtte mobil. Det er også lurt om du har bestemt deg for hvilken mappe på din PC du ønsker lagre bildene i.

1. Koble kabelen til din PC og til mobilen. Du vil nå få opp et valg på din mobil, det kan for eksempel stå «Vil du gi tilgang til telefondata?» eller du får valget om du vil lade mobilen eller bruke den til overføring av filer. Velg «Tillat» eller alternativet for fildeling/overføring.

2. Når du koblet til kabelen, kan det hende du fikk opp et spørsmål på PC’en. Det kan stå «Autokjør» øverst, navnet på din mobiltelefon og «Merk for å velge hva som skjer med enheten». Trykk på dette feltet, så får du opp noen valg. Trykk deg nedover til du finner «Åpne enhet for å vise filer». Det kan hende at PC’en din hopper over dette punktet og hopper rett til punkt 3, det er helt i orden.

3. Du får nå opp et vindu hvor det står «Intern lagring», du er nå inne på den interne lagringsplassen på din mobil. Dobbeltklikk på «intern lagring», da får du opp en liste over mapper.

4. Scroll/trykk på pilen ned på høyre side til du ser mappen «DCIM» og dobbeltklikk på mappen.

5. Du får nå opp neste mappeliste hvor en av mappene vanligvis heter «Camera». Dette er mappen hvor du finner bildene du har tatt med kameraet på mobilen din. Dobbeltklikk på mappen.

6. Nå kan du se alle bildene du har tatt med kamera på mobiltelefonen din. Dersom det er en del bilder, kan det ta litt tid før PC’en din er klar til å vise frem alle.

Nå har vi funnet kamerabildene som er lagret på mobilen din og vi er klare for å «klippe dem bort» fra mobilen og «lime dem inn» i en mappe på PC’en.

7. Dersom du ønsker å flytte alle bildene fra mobilen, kan du enklest markere alle bildene ved å holde inne to taster på PC’en samtidig: CTRL-tasten og bokstaven A. Da blir alle bildene i mappen markert med en mørkere ramme (se eksempelbilde med bilder av snømenn). Før musepilen over et tilfeldig bilde og trykk på høyre museknapp og velg «Klipp ut».

Eksempelbilde: Den blå rammen rundt bildene viser at de er markert.

8. Neste steg er å finne mappen du ønsker lagre bildene i på din PC. Kanskje har du en mappe på førstesiden på PC’en (Skrivebordet) som heter «Bilder»? Dobbeltklikk på ikonet for riktig mappe. Når du er i mappen, høyreklikk på datamusen, og velg alternativet «Lim inn» eller tilsvarende ikon:

Nå blir bildene du «klippet ut» fra mappen på mobilen, flyttet til mappen du har valgt på PC’en. Dersom det er mange bilder så kan det ta litt tid og da vil det dukke opp et vindu på PC-skjermen som viser fremgangen. Det er viktig at du ikke kobler fra USB-kabelen før prosessen på skjermen er ferdig.

Nå er du ferdig og skal kunne finne alle bildene du flyttet på din PC, og se at de er borte fra mobilen din. Nye bilder du tar med mobilen vil fortsatt lagres på mobilen.

Exit mobile version