Site icon Datahjelperne

Hvordan sikre at Windows 10 er oppdatert

Illustrasjon med blå bakgrunn, hvit W og et checkmark.

Andre relaterte artikler:
Hvordan sikre at Windows 11 er oppdatert?

Microsoft slipper stadig nye oppdateringer til de nyeste Windows-versjonene, i denne artikkelen fokuserer vi på Windows 10. Det er lurt å laste ned disse oppdateringene, da de blant annet kan ha sikkerhetsrelaterte formål. Er du usikker på hvor du finner dem? Vi viser deg hvor du finner oppdateringer til operativsystemet og hvor du finner oppdateringer til appene/programmene på PCen.

NB: Det du ser på din skjerm kan avvike noe fra bildene våre, men valgene skal stort sett være de samme.

Oppdatering av operativsystemet

Start med å klikke på vindu-ikonet nederst på skjermen. En ny meny åpner seg, blant annet med et tannhjul-ikon, markert i blått på bildet under. Klikk på tannhjul-ikonet for å komme inn på innstillingene på din PC.

Innstillinger-menyen vinduet åpner seg og du får mange nye alternativer. Finn overskriften «Oppdatering og sikkerhet» med ikonet med de to pilene som går rundt hverandre, markert på bildet under, og klikk på dette.

Nå kommer du inn på en side med «Windows Update» som overskrift. Her er det en «Se etter oppdateringer»-knapp som markert i grønt på bildet under, trykk på denne knappen. Nå begynner din Windows-PC å søke etter tilgjengelige oppdateringer. Det kan også hende at det står at «Valgfri kvalitetsoppdatering er tilgjengelig», du kan velge «Last ned og installer»(markert i blått under) hvis du vil.

Dersom din PC finner tilgjengelige oppdateringer, vil du få mulighet til å laste ned og installere disse. I denne sammenhengen kan det hende du får beskjed om at din PC trenger en restart, det er helt normalt.

Oppdatering av apper/programmer

Oppdatering av apper/programmer fra Microsoft Store finnes der.
Start ved vindu-logoen nederst på skjermen igjen, menyen som kommer opp viser blant annet Microsoft Store-logoen, klikk på denne logoen. Den er markert med blått på bildet under.

Microsoft Store åpnes, neste steg er å finne Bibliotek-ikonet og klikke på dette. Det er normalt langt ned til venstre i vinduet og ser slik ut:

Du kommer til en ny side med «Bibliotek»-overskrift. Trykk på «Få oppdateringer»-knappen, markert i grønt på bildet under, for å finne eventuelle tilgjengelige oppdateringer og velg så nedlastings-alternativet.

Nå er både operativsystemet og apper/programmer fra Microsoft Store på din PC oppdatert!

Exit mobile version