Hvorfor er Facebook dårlige på å fjerne svindel?

0
white samsung laptop computer near black ceramic plant vase
Foto av Pixabay fra Pexels.com

Mange spør meg hver eneste dag hvorfor Facebook ikke klarer å fjerne all spam og svindel. Det er flere årsaker til det, men først så må du vite hvor mange som jobber i Facebook.

Facebook har i dag. 52.534 fast ansatte. Så hvor mange kontoer er det de 52.534 ansatte må passe på hver dag?

I August hadde Facebook 3.14 milliarder aktive brukere om dagen. Så deler vi 3.14 millarder med 52.523 får vi 59.770 brukere per ansatt.

1 Bruker har ikke sjangs til å supportere ca. 59.770 brukere per dag. Så siden det ikke går så har Facebook automatisert mye av spamrapporteringen.

Alle facebook ansatte jobber heller ikke med sikkerhet og blokkering. Så egentlig er det nok enda flere personer per person. Da mange jobber med salg og markedsføring i tillegg.

Det vil si at det ikke er mennesker som svarer deg, men maskiner og maskiner kan ta feil.

Facebook har ett AI verktøy som heter DEC for å ta ned spam og så langt har de tatt ned mye som du ikke ser. Så langt i år har det verktøyet tatt ned 3.2 milliarder falske kontoer og svindel kontoer. Det er like mange falske kontoer ca. som det er vanligere brukere i mnd hos Facebook. Så dette er store tall.

Er du flink til å rapportere svindel og falske sider på Facebook? Husk å rapportere så ofte du kan. Lær deg å skille ekte og falske sider.

Denne artikkelen er ikke laget på noen måte for å forsvare Facebook. Her legger jeg bare ut tallene så du får se hva de jobber mot. Skal du finne ett annet selskap som håndterer like mye data som Facebook så blir det Google eller Amazon. Facebook brukes også i hele verden. Så får vi mye spam i Norge så gjenspeiler det kanskje ikke hele sanneheten.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: