Netflix oppdater betalingsinfo svindelmail

0

Mange har nå rapportert at de har fått mail som utgir seg å være fra netflix. Jeg har fått tilsendt en mail og teste.

Det første du ser er avsender mailen den er ikke fra Netflix. Ellers er mailen ganske profft laget og språket er bra. Sjekker jeg hvor linken går så blir jeg sendt igjennom mange nettadresser.

Som du ser så lurer de deg ført til svindelen og deretter til gmail og google pålogging. Det er for å lure deg bort fra svindel etter du har blitt lurt. Når jeg kommer til den falske nettflix siden så får jeg opp denne nettadressen.

Som du ser så bruker de https for sikre sider, men dette er ikke netflix.com. Videre så kommer jeg til den falsk netflix siden.

De som bekymrer meg her nå er at dette er veldig profft laget. Det er kun småforskjeller på sidene.

Det som er nytt denne gangen på den falske siden nå er at alle linker på den leder til netflix.com og det stemmer på alle linker. Det har jeg ikke sett før så her hever de nivået på svindel. Jeg skal vise deg noen eksempler

Jeg har holdt pilen over så du på flere valg på svindel og der ser du at alle går til den ekte netflixsiden. Så dette var ikke bra. Så skal jeg teste svindel.  Først så blir jeg bedt om å verifisere at jeg er ett menneske.

Når det er gjort så blir jeg sendt videre til pålogging. Legg merke til at dette er profft laget.

Jeg legger inn falsk brukernavn og passord og trykker videre.

Deretter ber de meg om visa kort info. De skal ha mye info fra meg. 

  • Navn
  • Fødselsdato
  • Kortnummer
  • Beløp disponibelt på kort
  • Uløpsdato 
  • Sikkerhetskode

Når jeg har fyllt ut falsk info så går jeg videre.

Da har de lagt inn pålogging med bankid. Denne er selvfølgelig også falsk, men dette er er igjen meget bra laget. Jeg fyller ut videre.

Så ber de om personlig passord på bankid. Igjen så er dette meget bra laget, men det er mange feller her som du må passe opp på.

  • Avsender mail
  • Nettadresse
  • Sikker nettside.

Gir du ifra deg all denne infoen så må du bytte passord på flere kontoer. Du må også sperre kort til banken. Du kan også på sikt bli utsatt for identitetssvindel. Du gir fra deg veldig mye informasjon her.

Jeg har fulgt disse netflix svindelen fra starten av og i starten ga du fra deg brukernavn og passord. Så ble det brukernavn, passord og visa. Nå til slutt er det brukenavn, visa, og bankid. Så svindlerne vil bare ha mer og mere info om deg.

Disse blir proffere og proffere laget og det er lett å bli lurt. 

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: