OMG er du i denne videoen Facebook spam 2020

0

Flere rapporterer nå at de får en video der du visnok skal være i. Mange vil kanskje si at dette er ett virus? Det er det ikke. Her ser du hvorfor. Denne type spam har gått i mange år med samme formål.

Trykker du på linken så blir du sendt til en facebookside. Der er det flere kommentarer. Nederst på siden så er det en gruppe jeg kan gå inn på. Det videobildet du ser. Dette bildet sendes til alle så det ser ut som en film, men det er bare forsidebildet på facebook siden.

Videre i gruppen så er det flere såkalte video filmer fra youtube man kan trykke på. Trykker man på dem så blir man først sendt til en google blogg.

Før man går videre til phishing og andre ting.

Her skal jeg endelig få se en video av meg selv? Trykker jeg på linken så kommer jeg hit.

Her blir jeg sendt til en side som utgir seg å være Facebook, men nettadressen er blogspot.com som er google sin egen bloggtjeneste som misbrukes. Disse linkene er rettet mot mobilbrukere. Kommer du til pc så vil du ikke komme til samme Facebook side.

Nå har jeg fått teste flere sider og sendes du til diverese konkurranser som skal loppe deg for penger. Her må du aldri delta.

Hva må du passe på her?

  • Video er lokkemiddel
  • Du må trykke igjennom en facebook side og en gruppe
  • Så må du se kommentar med video
  • Da kommer du til en falsk facebook side

Formålet her er å stjele ditt brukernavn og passord. Som du ser så er dette ikke noe virus, men den som sprer dette trenger hjelp.

  • Passord må byttes
  • Alle enheter(Pc og mobiler bør kobles fra Facebook konto.
  • Sett på 2 trinns sikring på konto

Flere nettsider er nå ute å advarer:

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: