Paypal mail svindel

0

Mange har nå begynt å få denne mailen som utgir seg å være fra Paypal. Denne er profft laget når får den, men jeg skal vise deg hvor dette ender og åssen du kan se at dette er svindel. Det første er avsender mailen.

Den heter iruani.com og har ingenting med Paypal å gjøre. Det neste som gjør at dett er svindel er nettadressen du sendes til. Da kan du holde pilen over mailen der det står ar du skal beskytte kontoen din så dukker nettadressen fram. I dette tilfelle er det: http://milagrosconrado.com/

Som igjen har ingenting med Paypal å gjøre. Jeg har ikke gjort den trykkbar av åpenbare årsaker. Det neste som gjør at dette er svindel er at når du trykker på denne adressen. Så sendes du igjennom en drøss med nettsider som du ikke ser. Her bruker jeg 2 verktøy for å avsløre såkalt url redirecting eller link videresending på norsk.:

Redirectdetective.com

wheregoes.com

Her limer du inn forkortede nettadresser eller nettadresser går så du slipper å trykke der de ender. Dette sparer meg for mye bry når jeg tester spam og svindel. De utfyller hverandre også. Noen ganger får jeg bra treff på den ene og ingenting på den andre og motsatt.

I dette tillfelle bruker jeg wheregoes.

Som du ser så går den igjennom mange nettadresser før den kommer til mål. Jeg bruker Google Chrome fordi da føler jeg meg ganske sikker på nett. Når jeg trykker på linken i mailen skjer følgene.

Så det er første advarsel jeg får. Jeg legger så inn adressen på nytt og da skjer dette.

Jeg går forbi dette valget ved å gå på deltaljer og gå til det usikre nettstedet.

Når jeg har gjort dette 2 ganger så kommer jeg videre til den falske innloggingsiden til «Paypal».

Google lister den som farlig og den kjører https som mange sikre nettsteder gjør nå for tiden. Deretter så ser jeg den falske innloggingen.

Som du ser så ser så er designet bra, men det som er viktig å passe på her er følgene:

  • Uansett hva du skriver inn så får du rett
  • Linkene til paypal virker sjeldent ikke.

Når jeg skriver inn mail og passord så skjer det absolutt igenting, men svindlerne får da det de er ute etter. Mitt brukernavn og passord. Sjekker jeg nettsiden videre på vanlig nettadresse så kommer jeg til en legeside i mexico.

Så her er det mye å lære. Svindlerne gjør alt for å få tak i informasjon fra nettopp deg.

  • De bruker nettsider som her hacket
  • De bruker falsk mail avsender.
  • De sender deg igjennom mange nettadresser du ikke ser.
  • De blir bare bedre og bedre på design.
  • De bruker https i svindel som mange seriøse nettsider gjør.
  • Eier den en nettside så må du sikre den godt. Ellers kan dette skje med deg.

Det er også en sikkerhetsbit her som er verdt å få med seg.

  • Google Chrome stopper meg ikke mindre enn 3 ganger når jeg skal gå inn på svindel.

Google Chrome finner du på alt som kryper og går av alt. Til og med XP og Windows Vista, men de blir ikke oppdatert lengere. Alle har sine favoritter. Dette er min.

Igjen så la meg trykke på dette. Jeg deler mine funn til alle så er dette vinn vinn for alle.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: