SVINDEL – “Konvolutt med penger”

0
DHL blir ofte brukt i svindelforsøk. Dette betyr derimot ikke at de er med på dette, de er også ofte et ufrivillig offer.

Har du den siste tiden solgt noe på Facebook Marketplace, eller Finn? Da er det stor sjanse for at du har blitt kontaktet av en svindler. Vi blir for tiden varslet mye om denne nye metoden. Den går ut på flere ting.

Kjøper kontakter deg først, enten via Facebook Messenger, eller vanlig SMS. Han er veldig interessert i å kjøpe varen din. Den eneste ulempen er at han ikke har mulighet til å komme å hente varen selv. Han ønsker derfor å sende penger i en konvolutt, som føreren av leveringsfirmaet skal levere til deg. Det er typisk at DHL og UPS er de som blir nevnt.

Det er imidlertidig en liten hake, du blir bedt om å betale en forsikringskostnad for kjøperen. Han sier at han skal dekke dette, og at pengene ligger i konvolutten. Det gjør de ikke.

Dette er en svindelmetode som er veldig omfattende, der en lett kan la seg lure. Siden de bruker selskap som er anerkjente, vil dette vekke en følelse av tillit til kjøper.

Ting å være oppmerksom på:

  • Vil kjøper betale med penger i en konvolutt?
  • Er det kjøper som ikke bor i Norge?
  • Har kjøper brukt dårlig rettskriving?

Alle de 3 tingene er ting du burde vær spesielt varsom på. Spesielt nå som det nærmer seg juletider, mistenker vi at slike svindelforsøk vil blusse veldig opp.

Share.

About Author

Skip to content
%d bloggere liker dette: