Rema1000, Kiwi og Bunnpris er rammet av Facebook svindel

0

Mange blir nå rammet av en Facebook svindel på facebook. Mange tror dette er virus eller ulumskheter, men det skal jeg komme til bunns i denne artikkelen. Bildene du ser over er det som leder til svindelen. Det finner du på personene som har fått den på Facebook profilen sin.

Du ser at alle butikker har 40 og 90 års jubileum samtidig. Det stemmer jo ikke overhodet.

Du ser at dette er svindel på nettadressene under kupongene på toppbildet.  For de som skulle være i tvil er de korrekte adressene:

https://kiwi.no/

Kiwi har også advart mot denne type svindel på sidene sine.

Kiwi advarer også på Facebook sidene sine.

https://www.rema.no/

Rema advarer også mot denne typen svindel på sidene sine.

https://bunnpris.no/

Bunnpris advarer ikke.

 

Alle kjedene sine sider kjører på sikre https: sider. Det gjør ikke svindel

Jeg har også skrevet om dette temaet før.

https://www.datahjelperne.no/flere-store-butikkkjeder-utnyttes-na-i/

https://www.datahjelperne.no/ny-rema1000-svinde/

 

Oppdatert: Sas, coop og tusenfryd er nå også rammet av samme svindel.

 

Når du trykker videre så blir du sendt videre til 3 spørsmål. Der vinner du uansett hva du svarer. Det er også alltid nok kuponger igjen så du kan vinne.

Jeg har da trykket meg igjennom alle valgene. Da kommer jeg til neste side.

Mange tror da at dette er ett virus siden det spres fort. Det er det ikke. Årsaken er at krever deling til intet mindre enn 15 av vennene dine og samt at du må poste det på din egen vegg. Ellers er disse sidene utrolig dårlig laget. Kjedene ville aldri gått god for dette.

Så hvis alle gjør dette så er det årsaken til at det spres vanvittig fort, men når du har delt. Hva skjer da? Delingen er forsåvidt harmløs. Du deler selv av egen fri vilje. Du har også masse falske kommentarer under på sidene av andre som liksom har fått det. 

Som du ser så har 12.000 likt og 80.000 kommentert. Dette  er bare falske tall, men det gjør at akkurat du trykker. Siden så mange andre har “gjort” det før deg. Det styrker troverdigheten på svindelen.

Du blir så sendt videre til denne siden for å vinne. Nå har du gjort følgene feil.

 • Gått inn på en falsk nettside
 • Delt den på din egen vegg
 • Sendt den til 15 venner på facebook melding
 • Nå holder du på å gå inn på den falske nettsiden nr 2.
 • Du leser ikke vilkår og du sjekker ikke nettadressen.

Endre kan du vinne? Her må du registerer mye personlig info. Her er det veldig viktig å lese vilkår.

Ved å delta i våre konkurranser er du innneforstått med at du kan motta informasjon i form av direktemarkedsføring. Utfyllende opplysninger bestemmes i en s.k. samtykkeerklæring som du kommer med ovenfor oss eller ovenfor de av våre partnere og sponsorer som blir nevnt i samtykkeerklæringen. Dette i forbindelse med deltakelsen i konkurransen/e og hvis rekkevidde vi i hvert enkelt tilfelle informerer deg transparent og omfattende om. På bakgrunn av denne samtykkeerklæringen vil du i fremtiden bli informert om produkter og tjenesteytelser pr. e-mail, pr. post eller telefonisk/ SMS/ MMS av oss og/eller de av våre partnere som uttrykkelig blir nevnt i samtykkeerklæringen.
Vi poengterer at de kommunikative tiltakene som ble nevnt i forrige avsnitt vil inneha reklamekjennetegn. Det vil bli reklamert for varer og tjenesteytelser fra oss og våre partnere i ulike bransjer.
Med ditt samtykke blir ditt navn, din adresse, ditt telefonnummer og din e-mailadresse benyttet for tilsendelse av informasjoner til deg. Videre gir du din godkjennelse til at vi gir dine innholdsopplysninger videre til tredjepart, som fra tid til annen kan kontakte deg i samsvar med det godkjennelsen som har blitt gitt.
Viasat AS kan ta kontakt dersom man mottar TV-signaler via parabol eller antenne, selv om man er reservert mot telefonsalg i Brønnøysund registeret.

Alt du registrerer blir brukt til videre salg av tjenester. Det har du nemlig samtykket til.

De kan nå spore deg på mange måter og finne deg som offer:Du har nok skrevet: Takk #Kiwi, Takk #Rema1000, Takk #Bunnpris. Disse hashtaggene kan svindlerne søke opp i tillegg til det du har delt på facebook og meldinger.

 

 • Du har registrert deg på en side som bruker informasjonen du har registert til videresalg. Det hjelper ikke å være registert i Brønnøysund registrene.
 • Dette selskapet er fra Tyskland og går under Tysk Jurisdiksjon. Si farvell til dine rettigheter.
 • Du har nå spammet dine venner med håp om å vinne. Ingen vinner i svindel. Her er det bare tapere.
 • Du tror at alt på facebook og internet er sant.
 • Navn, mail og ditt mobilnummer blir garantert solgt videre.
 • Dette er ikke noe virus.

 

Så hva gjør man da?

 • Bli kritisk på nett
 • Ikke spre mail og mobilnummeret ditt overalt på nettet.
 • Still spørsmål? La meg trykke for deg så du slipper.

Denne svindelen er desverre ikke ny, men det er mange selskaper i utlandet som vil ha pengene dine. Jeg kan desverre ikke offentligjøre disse selskapen på siden min grunnet søksmål og trulser.

Du blir aldri utlært. Du må alltid lære nytt på internet og facebook i dag.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: