Site icon Datahjelperne

Hvordan sette opp Totrinns-innlogging på din Facebook-konto

Facebook padlock

Av sikkerhetshensyn er det blitt vanlig med det som kalles «2-faktor autentisering» eller «Totrinnsgodkjenning» for å logge på eksempelvis Facebook. Det betyr at man trenger 2 faktorer, 2 trinn, for å få logget på Facebook. Dette er for å gjøre det vanskeligere for uvedkommende å få tilgang til din Facebook-konto, for da kreves det mer enn riktig passord for å logge på. I denne artikkelen går vi gjennom hvordan du kan sette opp Totrinnsgodkjenning på Facebook-kontoen din, og hovedalternativene man tilbys. Guiden og bildene tar utgangspunkt i at man er logget på Facebook på PC.

Dersom du vet hvordan du navigerer deg frem til innstillinger for passord og sikkerhet, kan du hoppe til punkt 5.

1. Først av alt må man navigere seg inn til innstillingene på Facebook. Logg inn på din Facebook-konto, og trykk på profilbildet ditt øverst til høyre, du får da opp valgene du ser på bildet her, velg «innstillinger og personvern».

2. Du får så opp valgene på bildet under, velg «Innstillinger».

3. Du kommer så til en side hvor du ser dette på venstre side, velg «Se mer i Kontosenter».

4. Neste bilde viser «kontosenter», velg nå «Passord og sikkerhet».

5. Nå finner vi endelig alternativet «Totrinnsgodkjenning» på skjermen! Trykk på feltet som er markert i bildet.

6. Neste steg er å velge riktig konto i listen (dersom du for eksempel har en Instagram-konto koblet til Facebook-profilen din, vil den også være ført opp her), og trykke på pila markert i grønt.

7. Nå får du opp hvilke «sikkerhetsmetoder» du kan velge blant, det du velger vil utgjøre trinn/faktor nummer 2 når du logger inn på Facebook videre.

Alternativene som nevnes er «godkjenningsapp», «tekstmelding» og «sikkerhetsnøkler». Alternativet «godkjenningsapp» krever at du har en mobil som kan bruke apper, «tekstmelding» krever at du har en mobil som kan motta tekstmeldinger og «sikkerhetsnøkler» krever at man har en type USB-enhet som er laget spesifikt for dette. Sistnevnte alternativ går vi ikke gjennom i denne artikkelen.

Har du ikke mobil som kan bruke apper, hopp videre til punkt 11!
Har du ikke mobil som kan bruke apper, og ønsker ikke bruke mobilen som sikkerhetsmetode i det hele tatt? Hopp til punkt 12!

Alternativ «Godkjenningsapp»:

8. Den anbefalte sikkerhetsmetoden er å bruke en godkjenningsapp. Når du velger dette alternativet og trykker «Neste», får du opp instruksjoner for oppsett, som sett på bildet under. Last ned appen du velger og følg instruksene i den. Trykk så på «Neste».

9. Dette er neste bilde, følg instruksjonene og trykk «Neste».

10. Gratulerer! Du får nå bekreftelse på at totrinnsgodkjenning, altså totrinnspålogging, er på og aktivert. Dette betyr at de to trinnene som kreves for å logge på din Facebook-konto fremover, er ditt passord og en engangskode fra appen du lastet ned til din mobil. Trykk nå på «Ferdig».

Alternativ «tekstmelding»:

Du kan velge å bruke både autentiseringsapp OG tekstmelding som sikkerhetsmetode, eller kun én av delene. Slik setter du opp tekstmelding som sikkerhetsmetode ved innlogging:

11. Du er på siden hvor du kan velge alternativ for sikkerhetsmetode og kan se «Tekstmelding» som alternativ. Huk av for «tekstmelding» og velg «Neste».  Du får da opp tilsvarende bildet under. Sjekk at det er korrekt nummer, eventuelt legg til et annet, og trykk «Neste».

Gratulerer, du får nå en bekreftelse på at totrinnsgodkjenning ved bruk av SMS er på!

Alternativ «gjennopprettingskoder»

12. Siste alternativet vi skal gå gjennom, er bruk av gjennopprettingskoder som man lagrer på PC eller der man skulle ønske. På hovedsiden til Totrinns-oppsettet kan man velge «Flere metoder». I neste steg må man da legge inn sitt passord til Facebook, av sikkerhetsmessige årsaker.

Når du har skrevet inn passordet og trykket på «Submit», får du opp det som står på bildet under. Det vil stå flere koder, hver med 4 tegn/sifre, og disse kan du laste ned ved å trykke på «Last ned koder», lagre dem på et trygt sted og bruke dem som trinn 2 når du logger på Facebook-kontoen din.

Exit mobile version