Er din Facebook konto sikret godt nok?

0

facebook

Jeg skriver masse om svindel om spam. Jeg hjelper mange som blir rammet, men jeg ser også at avisene skriver om mye av det samme. Det er bare ett problem det er ingen som er på lag med brukerne her så det må jeg gjøre noe med. Alle kan fortelle om svindel og spam, men hvordan forebygger du deg selv mest mulig? Facebook har ganske bra sikkerhet, men den blir lite snakket om i Norske medier.

I de siste årene har 2 trinns sikkerhet blitt mye viktigere. Veldig mange selskaper har flere modeller som de bruker på denne løsningen. Alt av passord og koder kan knekkes hvis man har nok tid og ressurser til grunn. Bare ha det i bakhodet, men dette tipset jeg skal gi deg nå vil hjelpe deg godt på vei og sikre Facebook kontoen din på mange måter.

Facebook har nemlig fått aktivert samme 2 trinns sikring som Google.  Facebook bruker faktisk samme løsning som Google. Dette skal jeg nå vise deg åssen du setter på Facebook kontoen din pluss en del ting til:

  • 2 Trinns google sikring
  • Mail varsling når ukjente logger på konto
  • sletting av ukjente enheter
  • vise aktive enheter knyttet til din konto.

Med denne måten så bruker du mobilen din som kodenøkkel for å verifisere ukjente enheter og nettlesere på din Facebook konto.

facebook sikkerhet4

Det er de 5 punktene under sikkerhet vi skal fokusere på nå. Mange syntes kanskje dette er ukjent og skummelt, men dette klarer du med min hjelp.

facebook sikkerhet5

Det første du gjør er å sette på varsler på facebook og mail. Det er kjempefort gjort så da går jeg videre.

facebook sikkerhet3

Her ser du alle økter som er pålogget. Det som er tingen med disse er at her kan venner, familie og ekser ha fått tilgang til din konto uten at du vet det. Så har du mye her du ikke har kontroll på? Fjern alt. Når du logger inn på Facebook igjen så vil nye enheter dukke opp og de må også godkjennes. Det kommer jeg videre til på 2 trinns sikringen.

facebook sikkerhet2

Dette må du også gjøre på det andre valget. Kutt ut alt du ikke har kontroll på. Facebook lar deg nemlig godkjenne enheter og nettlesere. Så har du ikke godkjent dem så får heller ikke andre logge inn med 2 trinnssikringen, men hvordan setter du den opp? Da går du inn på kodegenerator.

 

Før du gjør dette må du installere 2 apper på smartelefonen din.

collage

Disse appene heter Google autentsering og Barcode scanner de kan du finne her:

Android:

Barcode Scanner

Google Autentisering

 

IOS:

Qr Code scanner Dette er ikke samme scanner som android, men den gjør samme nytten.

Googe Autentisering

 

Skjermbilde

Gå inn på sikkerhet og velg konfigurer. Her må du skrive passordet ditt for å verifisere at du er du. Deretter får du opp dette vinduet. Nå skal du bruke appene du installerte på smartelefonend din akkurat.

 

Skjermbilde

Her må du scanne en qr kode som jeg har fjernet her av åpenbare grunner. Når du scanner qr koden så får du beskjed om å lagre en unik kode på google autentiserings appen din.

Screenshot_20160428-212258

Når koden er lagret så må du godkjenne denne. Så må du skrive inn sikkerhetskoden i bildet over for å autentisere mobilen. Når du skriver inn koden så får du beskjed om at dette fungerte og du er klar. Denne vil da dukke opp under autentiseringsappen hver gang du logger på nye enheter. På denne måten kan du ta stårkontroll på Facebook kontoen.

Men dette krever også at du setter deg godt inn i  2 trinns sikring hos google. Det er også ett par ting du må ha i bakhodet her også. Får du problemer en gang med å få logget inn eller du bytter mobil:

  1. Du må overføre appen til ny mobil
  2. Du må gjøre dette på en godkjent enhet.
  3. Har du en google konto så sett dette opp på google kontoen din samtidig så sikrer du 2 kontoer samtidig.
  4. Mister du koder så har google ekstra sikkerhetskoder på sin side, men det har ikke facebook. Så derfor må du ha steg 1-2 i orden.

 

Disse stegene bør du gjøre i dag. Ta kontroll på din egen facebook konto. Det er aldri for sent å lære noe nytt.

Er du allikavell så uheldig at du har blitt hacket? Da må du gå til: www.facebook.com/hacked for å få bistand til få tilgang til Facebook kontoen din igjen.

 

 

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: