Alle vet hva virus er, men ikke åssen skade de gjør på din pc.

0

Datavirus : en skadelig programvare, som er laget av en kode som søker etter e-post adresserer for og spre seg videre .Det har også muligheten til og spre seg via programmer og formere seg slik, til som ikke er infisert  programvare,som vil skape store problemer for pc’en. Det er også gjort en undersøkelse på dette i forbindelse med Næringslivets sikkerhetsråd.

 

Ormer: Den vill sjekke adresseboken til e-poster, for og så sende seg selv videre med som et «vedlegg», det skal heller ikke så mye til for at viruset infiserer datamaskinen. Så fort filen er åpnet kan viruset begynne med og infisere pc’en men også ødelegge filer. det bruker kan også bruke mye av pc’en sin ressurser for og spre seg selv videre.Her er et som bruker mye demonstrert i videoen. happy 99

 

Trojaner: Først ønsker jeg og starte meg at navnet kommer  fra fortellingen om byen troja, og slik ble navnet skapt trojaner. En virus type som liker å være i filer som, bilder, filmer og alle mulige filer som ser ut til og være uskyldige. Dette demontres i videoen under. Viruset har også ofte en bakdør med seg om de først har kommet på pc en. Det vil si det gjør det veldig mye lettere for personer som lager virusene og hente ut eller legge til andre filer. De får i mange tilfeller full tilgang på pc og kan gjøre mye skade. Dette kan også være en forhånd stemt tidspunkt hvor den skal slippes løs, og er derfor en en «logisk bombe» . Jerusalem 13

Dette viser for langt noe er villig til og gå for og spre det, lag en kopi av et antivirus som alt er laget.

Spion Og reklameprogrammer: Spion program, som da er laget slik at den skal holde øye med offerets pc. Kan også brukes til  mobil. mye av det ligger meget åpent som lovlig program vare. Så er derfor veldig lett og finne. Dette blir ofte brukt av personer som «misstenker» noe eller men også virusskapere  lager også slike programmer. Er det derfor viktig og ikke legge mobil å slikt fra seg, eller gå inn på sider som kan være skadelig. Og det er her et godt antivirus program, Mange antivirus program har sider lister med sider som er rapportert. Er det enklere for et program se om siden er fullt med virus. Men pop-ups er en from for reklame som poper opp derfor kalles det pop ups.

Macro viruset: Macro viruset er skrevet i et språk som heter «macro språket» , det er heller ikke så mye som skal til for at viruset skal starte opp du trenger ikke en gang bruke macroen, så fort tekstdokumentet er åpent begynner viruset med og spre seg til som er tekstbaserte. Slik at andre filer som er tekstbaserte vil den også være infisert. Og slik forsetter det. Jeg ønsker derfor og be som bruker  som bruker macro være svært forsiktig hvor du får dine dokumentene sine fra. Om du ønsker om og lese hvordan skru de av eller på trykk her .

 

https://norsis.no/leksikon/makrovirus/

 

Keyloggers : Det er programmer som du ikke ser, men ofte kan ha installert på pc`en din sammen med andre virus. Disse programmene overvåker alle tastetrykk og kan få tilgang til bank. Derfor er det også veldig lett og begå tyveri, i tusen klassen. Ikke minst id tyveri, men den lagrer også passord,bruker navn, alt som blir skrevet. Derfor er også viktig å være forsiktig med sensitiv informasjon,et godt antivirus program viktig slik at pc en din er trygg for slike program vare.

 

Han viser hva en keylogger er, gjøre, jobber, og om du har misstanke om en, noen tips.

 

Hoaxvirus : hoax virus, eller skremme viruset som pent heter på norsk, den inneholder ofte pop-ups som skal advare deg om at du har farlig virus på pc en. Prøver også se så ekte ut som mulig. De prøver  stadig få få den så troverdig som mulig. Så kan du ofte finne kilden, der i blandt blitt  blitt brukt kjente navn får og skape mer troverdighet

 

Eksekverbare(exe) virus: dette er program fil slik kjøres eller installeres å Windows basert, å er en ganske standard fil type siden fil typen er  mye brukt.

 

Krypteringsvirus: Dette er virus som krypterer alle av dine viktige filer med en tung nøkkel som du må betale for å få tilgang til. Viruset til også fjerne kopier av backup på pc`en din lokalt slik at du ikke får hentet filene tilbake. Du har ikke mulighet til å kryptere opp koden uten nøkkelen. Det krever en stor serverfarm som må jobbe i dagesvis fordi det er så mye data som må knekkes. Det har ikke folk flest tilgang til. Viruslagrene lager hele tiden nye versjoner av disse virusene med tynger og tyngre kryptering. Skal du redde dataene dine her må du ha backup eksternt en helt annen plass. Har du samme data synkronisert på servere så blir garantert disse filene også infisert. Disse virusene spres via nettsider, e-post og er veldig farlige.

 

 

Boot-sector-virus: Et virus som infisere  oppstart veien til en  pc en, men har også mulighet til gjemme andre virus typer kjører i bakgrunnen. Og sette passord på seg selv slik at det kan beskyttes, i noen tilfeller kan det være vanskelig og vite om det er et virus. Om den ikke har mulighet til og infisere vill den gi deg en feilmelding, Som vill stoppe pc en i og starte. Om pc starte vill den også se om den kan sendes i e-post som «vedlegg», Om dette vedlegget er åpnet vill den legge seg i systemet så neste gang vill den hindre oppstarten. Det vill også forhindre endringer av,  programvare slik at det blir vanskeligere og fjerne viruset. Og spre seg via usb. I de verste tilfellene vill ny installasjon av operativ systemet være nødvendig.

Boot sector virus

 

 

 

 

Husk å holde din antivirus og pc oppdatert til enhver tid.

 

 

 

 

https://malwaretips.com/blogs/remove-hydracrypt-virus/

 

 

 

 

Jeg personlig anbefaler og se den, dette vill gi det et veldig godt innblikk hvor langt virus er villige til å gå for og ødelegge.

 

 

Disse programmene anbefaler jeg for beskyttelse:

Jeg personlig er veldig glad i Malwarebytes Anti-Malware  og Microsoft Security Essentials.

Link til Microsoft Security Essentials : http://windows.microsoft.com/nb-no/windows/security-essentials-download?gclid=CO2YlMihicsCFcHFcgodSRwMvA

Du har et antivirus program som heter Windows defender, å er standard med alle Microsoft operativsystem fra 7 til 10.

Men har muligheten til og oppdage virus, gir også en god sikkerhet mot virus sider.

Link til Malwarebytes Anti-Malware : https://www.malwarebytes.org/

Hjelper mot malware , som torjaner,ormer.

Men du kan også bruke Trojan Remover, om dette skal være ønskelig : http://www.simplysup.com/

 

 

Har hentet informasjonen her:

Boot sector viruset

Hva er en trojansk hest

Hva er virus og hvilke finnes

Hva er masterboot virus.

Malwarebytes labs

Virus som muterer.

http://www.internetslang.com/EXE-meaning-definition.asp

https://securelist.com/author/nikolaygrebennikov/

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc750846.aspx

http://www.spamlaws.com/how-worm-malware-works.html

http://www.tek.no/artikler/datavirus-guide/7760

http://www.hostemostel.com/22/2012/06/hvilke-skader-kan-et-datavirus-gjore-med-en-datamaskin.html

http://www.nettvett.no/virus/virus-ormer-og-trojanere

http://www.tek.no/artikler/datavirus-guide/7760/2

https://www.altibox.no/privat/internett/nettikette/sikkerhet

Bilder:

https://blog.malwarebytes.org/wp-content/uploads/2013/10/cryptolocker.png

https://rgindha2011.wordpress.com/category/work-posts/

Forsidebilde:

http://www.thebackpew.com/computer-virus.html

 

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: