Site icon Datahjelperne

SVINDEL – Kildesjekk av falske bitcoin investeringer

Flere falske annonser kjøres nå på Falske facebook sider med kjendiser. Det har skjedd mange ganger før, men denne gangen er det Stein Erik Hagen og Skavlan som misbrukes.

Svindlerne forsøker å lage falske og troverdige nyheter. Deretter kan de svindle de som går på svindel, men det er mange ting du må passe på her.

Facebooksiden det kjøres i fra er f.esk opprettet i Februar. Trendyn har ingenting med skavlan eller Stein Hagen å gjøre. Her kjøres det også mange annonser.

Det første du kommer til er denne falske nettadressen:

Her brukes skavlan som lokkemiddel med mange bilder. Disse er stjålet fra internet men de skal jeg ikke faktasjekke. Jeg skal gå etter bilder i artikkelen.

Hele artikkelen ser du her. Den skal nå plukkes fra hverandre. Det er så mye falsk nyheter og svindel i dag. Så dette må du lære.

Først stjeler de logoen til mange store mediehus. Du må også huske på at dette er laget av norske oversettere for at det skal virker troverdig.

Første bildet er stjålet fra NRK. Der er bildet med stein erik hagen byttet ut. Når jeg søker opp bildet til hagen finner jeg ikke noen kilder på han, men når jeg søker opp stein erik og skavlan på nrk så får jeg treff.

Jeg klarer ikke å finne akkurat det bildet som de har brukt, men det er garantert hentet herfra.

Neste bildet med stein erik hagen er stjålet fra dagens næringsliv.

Neste bildet er hentet fra vg, men der har de klistret dagbladet logo på.

Deretter kommer bill gates og richard branson som liksom skal investere i bitcoin. Bildet er hentet fra Vatity Fair og her snakker de om om å lage kjøtt på labber. Så igjen så vris sannheten bare utifra ett bilde.

Bildet av brødrene som gir hverandre en ferrari stemmer nok, men de er hentet fra en youtube video. Så facebook artikkelen er fabrikert falsk. Der står det at de heter: Steven barker and jason. Disse postene lages falskt på mange sider. På slutten av video ser man hva de virkelig heter. Kilde finnes på youtube.

Det er Lucas og Marcuss. Så igjen er alt fabrikert falskt for å lure deg. Dette bidet er også brukt på millioner av nettsider.

Som du ser så får dette bildet utrolig mange treff på internet.

Siste bildet som skal være familein jahn som vinner. Er hentet fra quora. I en artikkel om kultur med familier rundt om i verden.

Nest bildet er av en sjekk. Den kan fint forfalskes på nettet.

Har du blitt overbevist så trykker du videre og kommer til selve svindelen. Googler du bitcoin trader så finner du fort ut av dette er svindel. Du har gjerne kort tidsfrist på det. Mange har vunnet før deg, men har blitt svindlet før deg.

Dette har tatt tid å sjekke, men som du ser så kopiere svindlerne masse bilder fra internet for å lage en troverdig artikkel for å lure nettopp deg. Jeg forsøker å gå igjennom de artiklene jeg får tips om og plukker de fra hverandre. Så hva må du passe på her?

Stein Erik hagen sin svindel er heller ikke unik.


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version