nettvett

bilde av svindel-epost

Svindel på e-post – Konkurranse Norge

Denne e-posten, som utgir seg for å være fra “AIDESK”, ble videresendt til vår mailsjekker. Vår konklusjon var at e-posten vurderes som usikker og den er høyst sannsynlig et phishing-forsøk. Avsenderadressen er “steffen_sloth@derpymail.org” og emnet er “KonkurranseNorge #ZVGGDNAH”. Vi anbefaler å ikke klikke på noen lenke/knapp i denne e-posten eller oppgi noen form for personlig/finansiell

Svindel på e-post – Konkurranse Norge Read More »

Bilde av svindelepost

Svindel på e-post – Fra Foodora og Schibsted

Denne e-posten, som utgir seg for å være fra “/Schibsted/NO”, ble videresendt til vår mailsjekker. Vår konklusjon var at e-posten vurderes som usikker og den er høyst sannsynlig et phishing-forsøk. Avsenderadressen er “uuxnocg-t-no-reply@foodora.no” og emnet er “Klient/ Ref: 4789267-#”. Vi anbefaler å ikke klikke på noen lenke/knapp i denne e-posten eller oppgi noen form for

Svindel på e-post – Fra Foodora og Schibsted Read More »

bilde av hibp

Datalekkasje – TehetségKapu.hu

TehetségKapu.hu er nettsiden til det ungarske utdanningskontoret (“Education office”), i følge Google Translate betyr TehetségKapu “Talentporten” på norsk. Denne nettsiden ble hacket i mars 2025, og informasjon fra over 55.000 brukerkontoer kom da på avveie. Vi har tatt kontakt med alle berørte som har Datahjelperne Pluss. Hva skjedde med TehetségKapu.hu? 26. mars i år ble nettsiden

Datalekkasje – TehetségKapu.hu Read More »

bilde av svindelepost

Svindel på e-post – Fra Politidirektoratet

Denne e-posten, som utgir seg for å være fra “Adriana Mas García” fra “Sekretariatet for det Nasjonale Politidirektoratet”, ble videresendt til vår mailsjekker. Vår konklusjon var at e-posten vurderes som usikker og den er høyst sannsynlig et phishing-forsøk. Avsenderadressen er “amas@anahuac.mx” og emnet er “DU HAR BEGÅTT ET ALVORLIG DIGITALT LOVBRUDD”. Vi anbefaler å ikke

Svindel på e-post – Fra Politidirektoratet Read More »

bilde av svindelepost

Svindel på e-post – ID-Portal og BankID

Denne e-posten, som utgir seg for å være fra “ID-Portal”, ble videresendt til vår mailsjekker. Vår konklusjon var at e-posten vurderes som usikker og den er høyst sannsynlig et phishing-forsøk. Avsenderadressen er “info@webmail-kolau.com” og emnet er “Bekreft siste detaljer for å fortsette”. Vi anbefaler å ikke klikke på noen lenke/knapp i denne e-posten eller oppgi

Svindel på e-post – ID-Portal og BankID Read More »