Site icon Datahjelperne

Windows Phone 10 er lansert

Skjermbilde

Windows Phone 10 er nå offisielt lansert av Microsoft. Jeg har fått tak i en telefon som er støttet og skal skrive litt om hva som er nytt.  Det første du må gjøre er å gå inn i app store på telefonen din og laste ned upgrade advisor. Denne appen gir deg tilgang til Windows 10 oppdateringen. Når den oppdateringen er klar så må du gå inn på innstillinger og oppdateringer for å laste ned Windows Phone 10 på telefonen.

Disse telefonene får Windows Phone 10 i første omgang: Lumia 1520, 930, 640, 640XL, 730, 735, 830, 532, 535, 540, 635 1GB, 636 1GB, 638 1GB, 430, 435, BLU Win HD w510u, BLU Win HD LTE x150q, MCJ Madosma Q501

Så må du vente en stund siden alt av apper og programmer skal oppdateres. Når det er gjort så kan du ta telefonen i bruk. Som kjent har Microsoft Kjøpt Nokia og fjernet Lumia. Dermed er det mye Lumia som forsvinner fra telefonen og erstattet av andre alternativer.

Av ting som forsvinner er Here maps og MSN reise app og mange andre Lumia apper,

Here maps blir erstattet av Windows Kart. Her får du samme offline funksjon som på Here maps og kan laste ned hele kartet på telefonen din i offline modus.  Nå tenker du sikkert at jeg skal skrive masse detaljer på hva som er nytt videre av større ting, men nå blir du nok skuffet. Det er så små endringer som er kommet.

 

 

Menyene har blitt mye bedre enn de var før. Du har fortsatt mange valg, men du har en mye bedre oversikt enn før. De største nyhetene er at du kan snakke til telefonen med Cortana og bruke telefonen som en pc med continium.

Contiuum er mest spennende. Desverre var min telefon alt for svak til å få testet ut dette, men her ser du en videodemonstrasjon på åssen det fungerer. Det er litt sånn som chromecast at du kan overføre innhold fra mobil til pc og tv, men her er det låst til Microsoft. Du kan også bruke telefonen din som egen pc med rett tilbaehør. Med smarrtelefon for å kutte ut pc er ett veldig bra steg fra Microsoft.  Smarttelefonene blir bare kraftigere og kraftigere.

 

 

Til slutt en kjapp oppsummering:

Positivt:

Negativt:

 

 

 

 

 

 

Microsoft er en mygg. De har 2.6 prosent av verdensmarkedet i 2015. Det får følger.

 

Håper Microsoft får fart på mobilutviklingen og spiser mere av markedet. Jeg er spent på fortsettelsen. Da har du fått en forsmak på Windows Phone 10. Da er det bare å sette igang selv å prøve.


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version