Test av Nokia Lumia 920 vs Samsung Galaxy S3.

0
PS. testen er lang. Ta deg god tid.


Fra før av har jeg en Samsung Galaxy S3 telefon så da må jeg få flyttet over kontakter og musikk til den nye telefonen.

Jeg har også skrevet om telefonen før jeg fikk telefon av Nokia Norge til test

Microsoft har laget en god guide på dette så overgangen skal bli bra for alle som bytter produsent.
For å kunne bruke denne telefonen så må du ha en live konto. Det beste er da å ta i bruk en ny email via outlook.com
Eller bruke din eksisterende hotmail konto.

http://www.nokia.com/no-no/support/produkt/lumia920/brukerguide/ Denne siden er også grei å bruke underveis mens du tester ut telefonen.

https://www.windowsphone.com Kan du spore opp telefonen hvis du miste den. Så dette er en bra funksjon som er blitt integrert.

Førsteintrykk på telefonen er at den er robust og at den er like stor som Samsung Galaxy S3 og veier litt mere.

Det finnes også ett godt utvalg med apps til telefonen som du ser av bildet. Det er hentet fra Nokia Norge sin Julekalender. 

Spesifikasjoner:

Nokia Lumia 920:

Windows 8 Operativssytem
Vekt: 185 Gram
Dualcore Snapdragon S4.  Windows 8 phone systemet støtter også flerkjernede telefoner.
2000 mva batteri. Innebygget og kan ikke byttes.

Nettverk: GSM 850, GSM 900, GSM 1800, GSM 1900, WCDMA- Bånd V (850), WCDMA – Bånd VIII (900), WCDMA – BåndIV (1700), WCDMA – Bånd II (1900), WCDMA – Bånd I (2100), LTE 700
LTE 800, LTE 850, LTE 900, LTE 1700, LTE 1800, LTE 1900, LTE 2100, LTE 2600, LTE Cat 3 – 50 Mbit/s, HSUPA Cat 6 – 5760. EGPRS MSC 12 – 236,8 kbit/s. HSDPA Cat 24 – 42,2 Mbit/s, LTE Cat 3 – 100 Mbit/s

32 gigabyte internminne og 7 gb i skydrive
Ikke støtte for minnekort.
Oppløsning: 720 x 1280 pixler
Puremotion HD+
NFC
Støttede lydkodeker: MP3, AMR-WB, AMR-NB, WMA 10 Pro, WMA 9, AAC LC, AAC+/HEAAC, eAAC+/HEAACv2
Lydformat: ASF, WAV, MP4, AAC, AMR, MP3, M4A, WMA, 3GP, 3G2
Web: XML, , CSS 3, HTML 5, HTML 4.1, CSS
Microsimkort
Gorilla Glass 2.
Laget i Polykarbonat.
GPS: A-GPS, Glonass

Samsung Galaxy S3:
Android 4.04
Vekt: 133 gram
4 kjerner prosessor
2100 mah Batteri
Nettverk: EDGE / GPRS (850 / 900 / 1800 / 1900 MHZ)
32 gigabyte innebygd minne: microSD, microSDHC, microSDXC
Støtte for 64 gb minnekort
Blåtann 4.0
NFC
Oppløsning: 720 x 1280 pixler
Super AMOLED
Støttede musikkfiler: MP3, AAC, AAC+, eAAC+, FLAC, WMA, AMR, OGG
Web: HTML, HTML5, Flash
Microsim kort
Corning Gorilla Glass 2
Polykarbonat deksel
GPS/GLONASS: 2 Gps typer støttes så hvis 1 faller ut kan du fortsatt finne fram.

Nokia Lumia 920 støtter 4G og langt flere mobile nettverk enn Samsung Galaxy S3.

Funksjoner:

Siden det er en Windows telefon så prater den med Windows 7 som jeg har. Mappestrukturen på telefonen er kjempeenkel og det er lette å legge til bilder, musikk og hente ut fra telefonen. Du trenger ingen ekstra programvare for å få dette til.
De har også en app for å overføre hvis du ønsker, men det er ikke nødvendig.
Denne appen er også i beta.
Android sin mappestruktur er mye tyngre å bruke så her har Windows Phone en klar fordel.

Så telefonen er ganske like på mange punkter, men Nokia støtter flere formater på lyd og web. Batteriet er litt bedre, men det kan ikke byttes ut som på Samsung Galaxy S3. Skjermoppløsningen er lik, men skjermtypene er forskjellige.

Meldinger og samtaler.

 

Du har ett bra tastatur når du sender sms. Du har også flere valg når noen ringer deg:
– tastatur
– sette på vent
– legge til samtale
– høytaler
– demp

Disse valgene dukker opp når samtalen er i gang. Her gjør telefonen akkurat som forventet, men det er ikke noen nye funksjoner her.

Telefonen er lett å sette opp og den støtter masse kontoer. Noe jeg syntes er positivt.
Når du har satt opp kontoen din med mail adresser så henter den ikke telefonnummer og mail fra simkort. Alt går via hotmail eller outlook adresse. Igjen dette syntes jeg er positivt. Lagring i skyen er fremtiden og mange bruker det nå for tiden.
Nokia Lumia 920 har også mange apps som er bra, men de må du installere utenom de kommer ikke forhåndsinstallert på telefonen. Nokia Byblikk, Trafikant, Noki drive o.s.v. Her har de laget veldig mange 
bra apper. Microsoft jobber for øyeblikket med få tak i folk som kan lage flere og bedre apper.

Når appene er installert kan du tilpasse dem på skjermen etter størrelse. Så ønsker du at noen apper skal få mere oppmerksomhet er dette fullt mulig. Det blir nesten som å installere en widget på android som tar større deler av skjermen.
 
Ellers har denne telefonen noe unikt med tanke på sosiale nettverk.
Gå inn på innstillinger -> System -> Programmer -> Personer. 
Her legger du til twitter, facebook, Linkedin o.s.v. Alle dine sosiale nettverk.
Når du trykker på bildet under på personer vil du få opp all aktivitetet fra dine sosiale nettverk på samme plass. Jeg har lagt til facebook og twitter som egne apper som du ser, men du kan også ha alt på en plass.
Så her har du gode valgmuligheter.
 
Menyene er også lette å bruke. Ett rykk og du er inne. Bla til høyre for å komme til instillinger og apper. Her har Nokia gjort det lett for brukeren, Du kan også ta lyden ned eller opp også trykke bjelle ikonet øverst til høyre for få telefonen på lydløs. Jeg ville også likt om Nokia/Microsoft laget en lite meny til venstre. Der du kunne ta av wifi, blåtann, o.v.v. Ved å sveipe til venstre kunne denne menyen kommet fram. Når flere apper er installert får du opp alfabetet og kan velge ut app etter bokstav. Det syntes jeg også er bra.
Disse bokstavene kommer også fram når du på kontaktene dine. 
Du kan også legge inn pin kode for å sikre at poden eller andre ikke misbruker mastercard eller visa ved app kjøp. Dette er også bra at de har inkludert i butikken.
Du kan få tilbakemelding av andre brukere i nettbutikken og se bilder av apper før du kjøper eller laster ned.
Jeg savner videodemonstrasjon.
Ellers så har jo denne telefonen DLNA. Det vil si at den prate med alt av tv`er mobiler, nettbrett. Bare de er koblet i samme nettverk. Denne appen måtte jeg søke opp for å finne. Den lå ikke i app butikken.
Når jeg endelig fant den så var ikke telefonen støttet. Enten håper jeg at Nokia  jobber med en bedre app eller fikser støtte på denne. DLNA er genial teknologi og dette var for dårlig.
Jeg måtte gå via denne siden for å laste appen ned. 
Overfør til er fortsatt under utvikling for Windows Phone 8. 
Har du xbox?? Så bør du laste ned ned Xbox smartglass. 

Det er en app som får alle enhetene dine til å snakke sammen. Det er litt på sammemåte som DLNA så det er kanskje en årsak til at den ikke virker??  Nokia Norge sier at dette jobbes med å fikse asap.
Dinside har også tatt opp samme tema.
Windows Phone insider anbefales også på det sterkeste å laste ned. Her finner du oppdateringer fra Microsoft, Ringetoner, tips og triks. Denne er meget nyttig.
Translator appen er også kjempe. Over ser du teksen fra wikipeda. Så holder jeg telefonen over pc skjermen og teksten blir oversatt til Norsk.
Dette er inget mindre enn genialt. Jeg vet også at android og IOS har tilsvarende løsinger. Hvorfor har ikke Nokia innebygget denne appen?? 
Nokia Maps er også genialt. Her laster du ned kartene på forhånd etter land. På Android må du laste ned ett område du merker av. Så her er Nokia ett hestehode forran både Android og IOS. De pleier å ta rundt 100 mb med med 32 gb minne på telefonen er ikke dette noe problem overhodet.
PS. Kjøre funksjonen er også i BETA for øyeblikket.
Du kan velge å få masse varsler på kartene. Noe jeg syntes er meget bra. Kartene er noe av det beste jeg liker på telefonen. Da de på flere området er bedre enn google maps, men det er min personlige mening.

Tar du bilder så har du ogås muligheter til å redigere disse på telefonen. Du får instillinger tilsvarende instagram, MEN her må du laste ned programmer for å redigere bildene og du får få valg når du skal redigere.
Telefonen har også meget bra lyd og kan tilpasses med og uten Dolby. Jeg har ikke testet med standard høretelefoner, men mine egne som er større og trekker mere strøm.
Telefonen kan dele ut internet som de fleste nye telefoner i dag. Du har også en lommebok der du kan lagre kredittkort og visa informasjon.
Du kan også velge å ha låseskjerm på telefonen med passord. Du kan også velge å ta dette bort.
Telefonen har også støtte for office innebygget og det fungerer veldig bra. Her kan du redigerer direkte på telefon. Samt vise hvordan resultatet blir etterpå. 
Du kan også sette oppp barnehjørnet for pod`en hjemme og du kan da velge hva pod`en skal få tilgang til på telefonen. Uten å gjøre noen skade på telefonen.
Du kan også gå inn under instillinger og fjerne anropsid og ringe med skjult nummer.

Skal du surfte på nett med Internet Explorer 10. Så kan du også ha faner å vise. Du kan også lagre favoritter. Dele videre med venner på andre mobiler og mail. o.s.v. Jeg har testet begge nettlesere på mange nettsider og Internet Explorer 10 er generelt tregere og viser ikke alltid innhold bra som vist over. Dette er ikke noe problem på Google Chrome på Samsung Galaxy S3.
Bortsett fra det er nettleseren rask og funker som den skal.
Nokia har også satset stort på Argumented Reality. Det vil si at du kan søke opp severdigheter på telefonen din også finner telefonen din nærmeste utifra hvordan du holder telefonen. Du får vite navn på plassen og avstand. Samt informasjon om plassen/stedet.

Her ha du en demo som viser hvordan det City Lense virker.

I videoen viser de også at du kan dele mere lettere med venner. Her har også Nokia blitt mye flinkere siden sist.

Spill:

På spillsiden er det sånn passe. Jeg fant flere store titler: Mirrors Edge, Final Fantasy, NFS Hot Puirsuit, Sonic CD. Jazz Jackrabbit. Sistnevnte vekket mange minner. Ellers så koster kvalitetsspill penger. Gratisspill med samme høye kvalitet finner du ikke mange av, men her er app markedet til Microsoft i endring. Android sitt marked var heller ikke så bra i starten. Så på sikt tror jeg dette blir veldig bra.
Ellers så leverte de store titlene pen grafikk god spillbarhet, mens de andre var sånn passe. De nådde ikke helt opp.

Film: 

Telefonen har stor skjerm og den har god kvalitet og du kan fint se film på den, men kan den matche Samung Galaxy S3??
Her er desverre Samsung Galaxy S3 ett hestehode forran på bildekvalitet. Det er mye mere lys og detaljer på filmen som du ser. Nokia har mere blasse farger, mens Samsung Galaxy S3 har sterke farger og klare farger.
Begge skjermene er satt på høyeste belysning for å få mest mulig farger frem og bildene er tatt i ett mørkt rom.
Nokia ligger på toppen og Samsung ligger under.

Foto og film:

Det jeg liker med mobilen er at den har en egen fotoknapp. Det er veldig praktisk.

Du har også flere fotoapper. Oversette tekst og søke via ting du tar bilder av. Panorama, Cinemagraph og Smart Shoot var ikke installert i fra før av. De måtte installere i ettertid. Disse burde vært standard på telefonen fra produsent.

Skal du gjøre endringer på iso verdier, hvitbalanse o.s.v. er det dårlige muligheter her i forhold til Samsung Galaxy S3. Mulighetene er her, men oppsettet er ikke avansert. Det er laget veldig enkelt.
Tilpasse bilder før du tar bilde på Samsung Galaxy S3 er av en annen verden. Så her ønsker jeg flere alternativer fra Micosoft. Dette syntes jeg er for dårlig.  Samsung trenger heller ikke å installere noen ekstra fotoapper for flere funksjoner. Da den innebygde appen har alt.
Du har også noen flere valg når du skal ta foto. Nattbilde skal være den funksjonen som er mest omtalt av alle større medier og nettsider. Telefonen skal være veldig god på å ta bilder i dårlig lys.
Telefonen hadde det som en stor fordel fram til Samsung Galaxy S3 fikk premium Suite. Der var kameraet forbedret til å ta bilde i dårlig lys akkurat som Nokia Lumia 920.
Denne funksjonen gjorde testen plutselig mere spennende. Samsung hadde dratt opp ett til ess opp av ermet.
Her er begge telefoner sammenlignes med svakt lys og nattbilde modus på. Samsung Galaxy S3 er til venstre og Nokia Lumia 920 er til høyre:
Her har begge telefonene på svakt lys funksjon og det er testet på nærbilde og avstand. Bildene til Nokia Lumia har mere farge og er klart lysere, men når det kommer til nærbilder er Nokia Lumia klart best, men horistonter og ting på avstand er det mere jevnt. Det er min personlige erfaring.
Nattmodus fungerer forøvrig bra når du skal ta bilder på nyttårsatften også.
Jeg har kjenner en profesjonell fotograf som driver fotonettstedet: www.utdannet.no  Jeg har sendt han bildene og dette er hans mening:
Det er ikke et spørsmål om hvilket av mobilene som besitter det beste kameraet! Lumina slår Samsung på alle felt.
Lumina skaper rene og skarpe bilder. Lumia skaper lite digitalt støy, selv under dårlige lysforhold. Samtidig er fargene mer naturtro enn Samsung.

Panorama: 

Samsung Galaxy S3:
Nokia Lumia 920: 

Her må det lastes ned en app for å laste ned panorama. Appen er noe tungvint i bruk og fungerer dårlig i dårlig lys. Her er S3 bedre siden appen er integrert i telefonen og den er mere fleksibel i bruk. 
På S3 flyter skjermen seg og tar bilder automatisk, men på Nokia så må du følge punker du må treffe underveis i panorama bildet.
Men appen til Nokia er god til å lage fine panorama bilder, selv om det er veldig lite som skiller på bildene her. Den bruker også lengere tid på å lage panorama bildet etter det er tatt. Telefonen har 2 kjerner og det er nok en medvirkende årsak.

Videoopptak:

Opptak av video på begge telefonene er tatt i 1080p for best kvalitet.

Nokia Lumia 920:

Galaxy S3:

Sammenligner du filmene vil du se at det er mere farger på Nokia Lumia enn på Samsung Galaxy S3.
Nokia har brukt mye penger på bilde kvalitet og carl zeiss linse og det har betalt seg.
Her er Nokia Lumia 920 også bedre, men det er ikke mye som skiller her.
http://conversations.nokia.com/2013/01/04/best-lumia-apps-of-2012/ Nokias beste apper for 2012 finner du her.
Samsung Galaxy S3:
Positivt:
+ God byggekvalitet
+ Brukervennlig telefon
+ Meget kjapp mobil
+ Stor app butikk
+ God integrasjon med DLNA på pc`er og tv`er i samme nettverk.
+ Mye funksjonalitet på kamera
+ Meget bra skjerm
+ Den har varslingslys
+ Premium Suite for multitasking på telefonen og masse annet.
Premium Suite integrerer masse nye funksjoner som desverre setter Nokia Lumia i dårlig lys. Her har det å gjør det for enkelt sin pris.
+ NFC
+ Mulighet for å sperre kjøp i appbutikk
+ Gode kartløsning
+ Meget god på spill og film. Her er telefonen overlegen Nokia Lumia.
+ Større og bedre appbutikk enn nokia appstore.
+ Gode muligheter til å redigere bilder og film direkte på telefon uten å laste ned apper for å gjøre dette.
+ Hurtigtaster før låseskjerm
+ Flere og bedre måter og låse telefonen på.
+ Fritt valg av nettleser. Google Chrome er overlegen internet Explorer 10.
+ Trådløs Lading
+ Internet deling
+ Mange bra apper installert fra starten av.
+ Lagring i skyen: Google disk og Nokia skydrive
+ Levende bakgrunner.
+ Legge til widgets.
+ Videosamtaler over 3G/4g nett.
+ Overføre biler og film trådløst via pc.
+ Bra bilderegrings programmer
+ Ansiktsgjenkjennin
+ Beste bilde og beste foto
+ Seriefoto
+ God støtte for lydformater.
– Den har svakere kamera i dårlig lys mot Nokia Lumia 920 på film og bilde og i svakt lys. Kamera og film har også mere støy og er dårligere på farge. Selv om telefonen er oppgradert så kamera er blitt litt bedre siden sist. Flere nyttige funkjoner er lagt til. 
– Batteri blir fort utladet
– Dårligere kartløsning enn nokia. Der laster du kart ned for hele landet på telefonen. Samt at det er lagt inn bedre funksjoner for varsler på nokia kart enn google maps.
– Dårlig integrering mot Xbox og microsoft office.
– Mangler barnehjørnet alternativ. Som begrenser pod`en sin tilgang på telefonen.
– Kan ikke samkjøre alle sosiale medier på en plass.
– NFC virker ikke mot Nokia Lumia 920.
– vanskelig mappestruktur
Nokia Lumia 920:
+ God byggekvalitet
+ Telefonen er meget enkel i bruk
+ Argumented reality
+ Tiles på telefonen kan tilpasses etter størrelse og de er lette å legge til å endre på.
+ Telefonen er overlegen Samsung Galaxy S3 på film og bilde. I dårlig lys, Panorama og film i Full HD. 1080p.
+ Trådløslading
+ NFC
+ Meget bra kartløsning og GPS varslinger. Her kan du laste ned kart for hele landet før du eventuelt drar på tur. På google maps må du spesifisere område før du drar. Så her har Nokia en stor fordel.
+ DLNA teknologi.
+ Xbox smartglass. En teknologi som kan bli spennende i 2013.
+ Internet deling.
+ God støtte for Office produkter for bedrifter, må settes opp mot bedriftens egne servere.
+ Barnehjørnet
+ God batteritid
+ Mange muligheter for å legge til alt av mail og internet kontoer.
+ Samkjøre sosiale medier på en plass.
+ Varsler om oppdateringer på telefonen.
+ Egen kameraknapp
+ Musikkbutikk
+ Meget god lyd på telefon når du hører på musikk.
+ Lagring i skyen: Skydrive
+ Translator: Oversetting av tekst, lyd o.s.v. Genial funksjon.
+ Endre farge på tiles.
+ God på spill. De få som er der og som er bra.
+ Meget stabil telefon.
+ Brukervennlig mappestruktur. Lett å hente ut bilder og film.
+ Ansikt gjenkjenning.
+ God støtte for telefonnettverk
+ God støtte for lyd og bilde formater.
– Dårligere app butikk. Du kan få fram bilder og kommentarer, men jeg savner filmdemo av apper.
– Få apps på telefonen. Nokia har mange bra, men hvorfor er ikke disse installert fra starten av på en topptelefon??? 
Det skjønner jeg ikke. Disse burde være på telefonen som standard. Det gjør telefonen mye bedre med en gang: Dette er en toppmodell og da må man ha masse funksjoner akkurat som Samsung Galaxy S3.
Ønskeliste på preinstallerte apps:
Nokia Byblikk
Nokia Care
Nokia Drive Beta
Nokia Kart
Nokia Musikk
Nokia Trafikant
Nokia Trailers
Nokia Express
Overfør til
Office
Overfør mine data
Panorama
App Higlights
Foto timeline
Kreativt Studio
Levende Bilde
Photobeamer
Weather
Translator
Noen av disse appen er installert på telefonen fra før av, men ikke alle. Skal Nokia konkurrere med de beste så må telefonen ha bra innhold. Den har også 32 gb minne og nok plass til bra programmer.
– NFC virker ikke mot Samsung Galaxy S3.
– Internet Explorer 10 har fått mere funksjonalitet, men den er fortsatt for dårlig etter mitt syn.
Har opplevd at den er treg ved flere annledninger på flere nettsider. Samt at innhold vises dårlig.
– Mangler muligheter for å sende rapporter når apper fryser.
– Telefonen blir for enkel til tider. Du kan bli lei av å skifte farge på tiles og når det ikke går lengere bytter du kanskje telefon??
– Ingen mulighet for videosamtale selv om telefonen har 2 kameraer. Da må du eventuelt laste ned skype og gjøre det over den appen.
– Svak skjerm for bilde og film
– For lite spillutvalg av toppspill. 
– Savner bedre gratisapper og spill.
– 2 kjerne prosessor. Noen operasjoner kan ta tid.
– Låst til Internet Explorer Nettleser 10.
– Har du låst telefonen og koblet til pc. Så må du låse telefonen opp for å få tilgang til innhold.

Konklusjon: 

Da har jeg fått fram de fleste pluss og minus og konklusjonen ut av dette blir.
Dette er 2 meget gode telefoner, men det er fortsatt vesentlige forskjeller. Begge har fordeler og ulemper:
Dette er best på Samsung Galaxy S3:
+ Google nå
+ Tar bra bilder og film
+ Overlegen på å multitaske samt dele skjermen i 2.
+ Overlegen på funksjonalitet med innebygd programvare.
+ Trådløs overføring til pc
+ Prater med din tv, pc via DLNA
+ NFC
+ Meget god på web.
+ Google maps. Forhåndsnedlasting, men den er begrenset.
+ Bra appbutikk
+ Videosamtale over mobilnettet uten skype
+ Best på nettet
+ Trådløs lading.
+ Mulighet til å velge hvilken nettleser du vil.
Dette er best på Nokia Lumia 920:
+ Overlegent best på bilder og film. Spesielt bilder i dårlig lys. Fargene er naturtro og det er lite støy på bildene.
+ Best på samkjøring av sosiale nettverk. Du får alt på en plass.
+ Xbox smartglass. Unikt for Nokia Lumia.
+ Bra på kart.. Du kan laste ned hele landet på telefonen din før du drar ut på reise. GPS er i beta.
+ Meget brukervennlig og startskjerm som kan tilpasses med tiles. Noe som er unikt i forhold til Samsung Galaxy S3.
+ NFC 
+ Prater med din tv, pc via DLNA
+ Egen kameraknapp
+ Trådløs lading. Den har jeg desverre ikke fått testet.
+ Skydrive
+ God integrasjon mot kontor applikasjoner som bedrifter bruker.
+ Barnehjørnet.
+ Mulighet til å redigere office dokumenter direkte på telefonen.
+ Enkel mappestruktur
+ Lett å hente bilder, video via kabel på windows pc`er.
Som ett siste ord så vet jeg at Windows Phone systemet vil komme i flere utgaver og bli mere voksent og bedre enn det er nå. Det har stort potensiale siden Microsoft og Nokia har funnet noe som fungerer bra.. App butikken håper jeg på sikt at Nokia oppgraderer kraftig, men ellers vil jeg påstå at de leverer og jeg er spent på de neste telefonene de vil komme med i tiden som kommer. Jeg håper også at Nokia legger inn flere egne apper på telefonen som standard.

Men vurderer du å kjøpe Nokia Lumia 920?? Så kan det klart anbefales. Nokia er tilbake i slag med denne telefonen og andre produsenter må passe seg framover. Telefonen er også overlegen på bilder i svakt lys og film. Grunnet sin Carl Zeiss optikk.

Takk til Nokia Norge som sendte meg telefon til test.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: