LG Nexus 4 vs Samsung Galaxy S3

0
Nexus 4 er Google sin fjerde telefon i Nexus serien. Første telefon ble lansert av HTC. Nexus One ble laget av HTC, deretter kom Nexus S og Galaxy Nexus fra Samsung og nå Nexus 4 fra LG.
Denne telefonen kjører ren android og blir oppdatert direkte fra Google. Noe som er en stor fordel da du slipper å vente på at mobilprodusenten skal slippe oppdateringene. Dermed får du oppdateringer mye fortere.
Siden Nexus 4 er direkte fra Google så har den siste oppdaterigen til Android som er Android 4.2.1
Den veier ca. det samme som Samsung Galaxy S3, men det er også andre større forskjeller på telefonene.
Selv om Samsung Galaxy S3 har installert Touchwiz som ett skal over Android. Det vil få fordeler og ulemper videre i denne testen.
De største endringene i 4.2.1 er:
Photosphere. Ta bilde i 360 grader.
Bruke flere kontoer
Lett deling via andre apper i alle apper til personer og venner
Smartere tastatur
Daydream
Bedre varling med nedtrekk av 1 og 2 fingre.
Her er LG sin presentasjon av telefonen:

Google har også gjort sitt for at telefonen skal være mest mulig flytende og uten hakking.

Da har du fått en forsmak på telefonen. Her er spesifikasjonene til Nexus 4 og Samsung Galaxy S3.
Samsung Galaxy S3:
Android 4.1.2
Vekt: 133 gram
1 gb internminne
4 kjerner prosessor
2100 mah Batteri
Nettverk: EDGE / GPRS (850 / 900 / 1800 / 1900 MHZ)
16 gigabyte innebygd minne: microSD, microSDHC, microSDXC
Støtte for 64 gb minnekort
Blåtann 4.0
NFC
Oppløsning: 720 x 1280 pixler
Super AMOLED
Støttede musikkfiler: MP3, AAC, AAC+, eAAC+, FLAC, WMA, AMR, OGG
Web: HTML, HTML5, Flash
Microsim kort
Corning Gorilla Glass 2
Polykarbonat deksel
GPS/GLONASS: 2 Gps typer støttes så hvis 1 faller ut kan du fortsatt finne fram. Russisk og Amerikansk
DLNA.
LG Nexus 4:
Android 4.2.1
Vekt: 139 gram
2 gb internminne
4 kjerner prosessor
2100 mah batteri
Nettverk: GSM/EDGE/GPRS (850, 900, 1800, 1900 MHz) 3G (850, 900, 1700, 1900, 2100 MHz) 4G
16 Gigabyte minne.
Blåtann 4.0
NFC
Oppløsning: 768 x 1280 pixler
IPS LCD
Støttede musikkfiler: MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WAV, WMA
Miracast
Web??
Corning Gorilla Glass 2
GPS/A-GPS. Støtter amerikansk gps og basestasjoner for posisjonering.
DLNA
Støtter ikke minnekort
Batteri kan ikke byttes.
Allerede her får Nexus trekk fordi batteri ikke kan byttes og du ikke har støtte for minnekort. Det er veldig praktisk å ha, men da må man ofre størrelse igjen, men telefonen har neste generajons teknologi integrert.
Nexus 4 støtter wifi sertifisert miracast  Denne teknologien gjør det lettere å dele innhold tv og andre mobiler med samme teknologi innebygget.  Det krever igjen at du har en nyere tv som støtter denne standarden og pc for å få dette til. Du kan se på miracast som nestegenerasjon DLNA. 

Nvidia har en ganske god demo på hvordan dette fungerer i praksis. DLNA er Nexus 4 ikke så god på uten å installere en ekstern app. Det fungerer mye bedre på Samsung Galaxy S3 da den har støtte for dette innebygget og gjør det lett å dele innhold trådløst med DLNA til andre enheter. DLNA var det satset masse på ifjor. Google satser på Miracast. Det har ikke Samsung Galaxy S3 støtte for, men kanskje i S4 som lanseres i år?? Det gjenstår å se.

Funksjoner:

De første bildene som møter deg når du starter opp telefonen er rene og ryddige.
Det er lett å dra apper over til startskjermen, men det var litt uvant i starten da jeg er vant med knapper på telefonen. Det er det ikke på Nexus 4. De tilpasser seg underveis som du åpner og bruker programmer. Dette er en funksjon jeg liker veldig godt. Telefonen synker automatisk mail, kontakter, programmer fra min S3. Så telefonen er klar til bruk på 10 min. 
Skal du lage mapper kan du dra appene sammen så laget det mappe automatisk. På Samsung Galaxy S3 er dette mye mere tungvint å gjøre.
Det som er unikt på telefonen i forhold til S3. Du har 5 startskjermer som du kan bruke til høyre og venstre side. På S3 kan du tilpasse dette som du vil. Samt zoome ut og fjerne dem du ikke trenger. Wigdets er lette å installere. Det er bare å velge moduler på skjermen ved apps og trekke ut til hovedskjerm.
Som du ser her så kan du velge startskjerm og slette de skjermene du ikke bruker i søpla. Dette alternativet har du ikke på Nexus 4 og her får telefonen trekk av meg. Google må lære av produsentene og ta av det beste for å gjøre operativsystemet sitt enda bedre.
Google nå kan også settes på ved å dra fingeren over rett over skjermen. Har du ikke google nå?? Da bør du installere det  Da dukker google navnet opp på bildet øverst til høyre.
.

Instillingene er de samme som før men litt er nytt hvis du er kjent med Android fra før.
Her det ikke så mye å forklare egentlig. Menyene er lette å bruke og det er lett å sette seg inn i hvordan telefonen fungerer.
Nexus har også mange fordeler som Samsung Galaxy S3 ikke har. Her har du noen av dem.

Du får vist mere info om nyheter og vær og du kan tilpasse mye mere enn før. 
Du kan endelig lage snarveier til widget og mest brukte program på låseskjerm uten å låse telefonen opp. 
Drar du handa til høyre på mobil når den er låst kommer du rett til kamera. Jeg skulle til å gi telefonen trekk for kameraknapp, men jeg syntes google har løst dette på en bra måte.
Legger du til gmail som snarvei på låseskjerm må du bruke kode for å lese den.
Hold inne av knappen og velg å slå av. Komme til flymodus, sett på vibrering og lydløs.
Dra ned med 2 fingre på startmeny på toppen og få velge hva du vil skru av og på på telefonen. Denne funksjonen liker jeg veldig godt. Trekker du ned med 1 finger kan du velge å fjerne varlser.
Nexus 4 har også en dagdrøm funksjon som kan vise bilder, eller andre ting når den ikke er i bruk. Dette vil kreve mere batteri igjen så dette er jeg mere skeptisk til. 
Endelig får du nå bedre sikring på apper du laster ned i Google play.
Skal du ut å reise viser også telefonen alle tider i alle land og de er lette og legge til og fjerne.
Samsung Galaxy S3 derimot har valgt at du kan tilpasse dem og fjerne dem som du vil. Dette er også en god meget bra løsning, men her her Nexus 4 hakket hvassere mener jeg. Siden de gjør det enklere og finere.
Foto og film blir mere og mere viktig for mobilbrukere og her gjør Nexus 4 mye nytt.
Her styrer du alt enkelt og greit med tommelen og det er veldig enkelt i bruk med å ta av og på funksjoner. Det får Samsung Galaxy S3 til å se gammeldags ut. Denne funksjonen ønsker jeg velkommen.
Men selv om Samsung Galaxy S3 ser dårligere ut så har den mange flere funksjoner på kamera.
Samsung Galaxy S3 har også blitt oppdatert til Premium suite. Den finnes det info om i del 1 og del 2.
Det gjør telefonen enda bedre. Den kan nå vise 2 programmer samtidig på 2 skjermer og mye annet. Selv om Samsung Galaxy S3 begynner å bli gammel nå så er den fortsatt hvass på multitiasking og her overgår den Nexus 4.
Samsung Galaxy S3 kan også vise film, mens du gjør andre ting på telefonen.
Ikonet til venstre som viser en tv skjerm. Det har jeg i bildemodus og filmmodus, på facebook og så og si alle medie apper. Her overfører jeg film eller bilde rett til tv. Bare mobil, tv er koblet i samme nettverk.
Kies air på google play. Lar meg overføre alt av bilder, film, musikk via nettleseren min på min Samsung Galaxy S3 trådløst uten kabel.
På Nexus 4 måtte jeg fram med usb kabelen for å overføre data og det var nedtur på en så bra mobil.
Dette må også Google lære av fra produsentene sine. Dette funker og det er bra!
http://www.samsungdive.com/DiveMain.do Stjeler noen Samung mobilen din?? Spor den opp via denne siden. Fjernslett og mye annet.
Jeg har til nå ikke funnet andre løsninger enn å installere apper via Google Play som gjør tilsvarende. Så her er Samsung Galaxy S3 bedre.
  
Det er flere måter og skrive sms på. Vanlig eller ved å dra finger over bokstavene. Det fungerer overraskende bra. Du har også flere valg når du ringer noen. Nytt her er at du kan legge til en ny samtale mens du ringer.
Batteritiden varer ca. 12 timer, med mitt bruk med mye aktivitet om dagen med testing.
Når det gjelder å redigere bilder så er er begge telefonene sin programvare meget god. Du har mange muligheter på begge telefonene, men Samsung har fokus på morsomme effekter, men Nexus har litt mere avanserte funksjoner som kurven. Så her går Nexus ut som en klar vinner.
Holder du inne av knappen har du også flere valg på Samsung Galaxy S3 enn på Nexus 4.

Spill:

Har testet spill med Hot Pursuit. Det krever mye av hardware på mobil. Spillet hakker ikke og grafikken en pen. Så den kan helt klart anbefales å spille på.

Musikk og lyd:


Skal du spille av musikk på telefonen så er den helt grei, men her er Samsung Galaxy S3 best på lyd og den oppfører seg mye smartere nå du plugger inn høretelefoner.

Lyden er mye fyldigere og bassen er bedre på Samsung Galaxy S3, men på Nexus får du vist sangene når du  har låst mobilen. Det får du ikke gjort på Samsung Galaxy S3.

Så her er det jevnt. Begge er gode og begge har svakheter.

Nexus 4 bruker Google Music som også er en tjeneste som er begrenset i Norge.

Skjerm og opptak funksjoner:

Du kan endre kvalitet med runding til høyre og du har 3 alternativer å velge i mellom. Enkelt og greit lagt opp igjen. Nexus 4 kan også ta timelapse, men det krever igjen at du har ett stativ mobilen kan stå på.
Ellers har begge telefonene bildestabilisator.

Angående skjermkvalitet så blir det OLED mot LCD og her er Samsung Galaxy S3 hakket hvassere. 
Fargene er bedre og lysere. Nexus er mere matt er er ikke fullt like bra. Samsung Galaxy S3 ligger nederst og Nexus 4 ligger øverst.

Bilder og Film:

Jeg startet med å teste HDR funksjonen på mobilene. Du har Samsung Galaxy S3 øverst og Nexus 4 nederst.
Videre har vi standardfoto.

Selv om det er marginale forskjeller på kvaliteten til bildene Nexus 4 og Galaxy S3 produserer, er det likevel en klar vinner. Nexus 4 ligger er lite skritt bak Galaxy S3 på alle felt. Nexus 4 produserer desidert mest støy, dårligst fargegjengivelse samt større objektivreflekser. Samlet sett gjør dette at S3 går seirende ut.
Bildet her viser støyforskjellen. S3 til høyre og N4 til venstre. Det sier fotograf Espen Faugstad han har testet bildene i Photoshop kvalitetsmessig. Jeg har ikke den kunnskapen så det får proffene ta seg av.
Det sier fotografen. Espen Faugstad fra Utdannet.no

Panorama:

Øverst er Samsung Galaxy S3. Nederst er Nexus 4. Du ser at bildene er forksjellige i størrelse og lengde.

På panorama er det også klare forskjeller. Samsung Galaxy S3 tar mye lengere panoramer og noe større bilder enn Nexus 4, men Nexus 4 er bedre til å sy sammen bildet etterpå. Så Nexus må se seg slått på foto av Samsung Galaxy S3.

Photosphere:

Her tar du ett 360 Graders bilde på telefonen så det blir ikke så bra på trykk, men du kan vise det i direkte på Nexusen og da ser resultatet mye bedre ut.  Du kan selv laste opp Photosphere bidrag på denne siden til Google.

Har du også tatt Photosphere bilder. har du en funksjon på mobil som kan gjøre dem til en liten verden etterpå. Syntes denne funksjonen er ganske kul.

Videopptak i FullHD. 1080p:

Nexus 4 1080p.

Samsung Galaxy S3. 1080p. Vi vet fra før av at Samsung er best på bilder så den blir automatisk best på film også.

Ytelse:

Når det gjelder ytelse på mobilene så har jeg testet 3 apper. Alle programmer på begge telefonene var stoppet og telefonene var restartet før test.
Vellamo er laget av Qualcomm og Nexus 4 har Qualcomm prosessor.  Det trodde jeg ville være utlagsgivende på test.
I antutu så er det jevnt. Det er så lite forskjell at det har noe å si. Samsung er til venstre Nexus høyre.
I vellamo er Samsung til venstre overlegen på HTML5, men er dårligere på metal. Jevnt her også, men her stikker Samsung Galaxy S3 av med seieren.

Quadtrant standard edition. Her blir Nexus 4 regelrett knust. Her kjørte jeg testen til Nexus 4 litt før Samsung Galaxy S3, men Samsung tok igjen Nexus 4 og var ferdig før Nexus 4 var ferdig med sin. Over 1000 poeng mere er overlegent av Samsung. 

Samsung vinner 2 av 3 så her er vinneren Samsung. Jeg trodde 2 gb ram minne som Nexus 4 har ville ha noe å si, men det var ikke utslagsgivende.

Konklusjon:

Nexus 4:
+ Kjappeste android mobilen jeg har prøvd til dags dato
+ Photosphere
+ 2 gb ram
+ Flere kontoer
+ Daydream: Skjermsparer
+ Smart tastatur
+ Nedtrekk med 2 fingre
+ Miracast. Har ikke fått testet da dette er en ny standard og jeg mangler router og tv som støtter Miracast.
+ DLNA
+ Cellekrinkastinger
+ Mere info om nyheter og vær
+ Bedre værmelding.
+ Direkte snarvei til kamera når mobilen er låst
+ Mulighet til å lage snarveier når mobilen er låst.
+ Meget bra fotofunksjon
+ Timelapse
+ Endre kurven på foto
+ Legge person til i samtale
+ God på spill
+ Kan spille av musikk når og bytte sang når
mobilen er låst
+ direkteoppdateringer fra Google
Samusung Galaxy S3:
+ Støtter 2 gps nett
+ Touchwiz
+ Overlegen DLNA støtte
+ Kan tilpasse startskjermen og gjøre endringer
bedre enn på Nexus 4
+ Bra på fotoinstillinger, men mangler kurven
+ Kan kjøre 2 skjerm løsning
+ Kan kjøre film samtidig som du gjør andre ting
+ Fjernstyre mobil hvis stjålet
+ God på spill
+ Mere avanserte funksjoner når mobilen skal skrus av
+ Bedre musikk avspiller og bedre lyd.
+ Best skjerm
+ Best på foto og film.
+ Tar lengere og bedre panorama.
+ Større linse. Får med mere på bildet.
+ Best på ytelse
+ Overføre bilde og film trådløst til pc.
+ Støtter Google Play og Samsung apps. På app butikker.

Begge telefonene har sine fordeler og svakheter. S3 er best på ytelse, multitasking, foto, film og skjerm, mens Nexus 4 har mye flere smartere løsninger integrert og den er mye kjappere på alt som gjøres av oppgaver på mobilen. Her blir S3 rett og slett en sinke i forhold. Her er det fryktelig vanskelig å kåre en vinner mobilene har utrolig mange gode funksjoner.

Jeg har også testet NFC med begge telefonene og det fungerer bra. Testet også mot Nokia Lumia 920 og det gikk dårlig.

Ønsker du en mobil med god skjerm, godt kamera, god lyd, gode løsninger for multitasking.  Da velger du Samusung Galaxy S3.
Ønsker du en kjapp mobil med fremtidens teknologi integrert. Som har nyeste android, masse smarte løsninger, men er tilgjengjeld helt ok på foto, film og lyd. Da velger du LG Nexus 4. Den blir også oppdatert kjappere enn S3. Siden det er en Google telefon.

Takk til  +John Holme som også har Nexus 4 som har bistått meg med tips underveis.

Ellers så gjorde jeg om oppsettet til Samsung Galaxy S3 så likt som mulig Nexus 4 etter test. Da Nexus 4 hadde menyer og snarveier lagt opp på en bedre måte.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: