Ny Android smartmobil? Her er alt du trenger å gjøre ved første gangs bruk.

0

devices

 

Du har kjøpt deg en Android telefon og du skal nå stifte bekjentskap med Google sin verden av teknologi og muligheter. I denne guiden skal jeg gi deg de beste tipsene slik at du kan utnytte mobilen din på best mulig måte. Du skal nå bli godt kjent med roboten under. Hos Android nemlig alt du gjør tett integrert med internet. Det er det Google er eksperter på. Det er noe du bør utnytte på din nye mobiltelefon. Kjenner du ikke til Android? Så har Google laget en egen side der de viser alle versjonene de har lansert. The Verge og Ars Techinca går enda dypere hvis du vil vite enda mere.

 

androidify-1426879953511

 

Jeg skal begynne med det som er helt grunnleggende. For å få best mulig utnytte av denne mobilen så må du ha en Google konto. Det må du ha for å ta i bruk alle tjenestene på nett. Du får også  gmail samtidig.

unnamed

Kontakter:

Daglig ser jeg på Facebook at folk mister telefonene sine og de mister alle kontakter. De må samle dem på nytt hver gang det skjer og det er tungvint. Først må du importere kontaktene dine fra din gamle telefon. Google har laget en egen guide for importering fra andre leverandører som: iPhone og Windows Phone

 

Når kontakter er overført så sjekker du dem hos Google kontakter. Du vil også finne dem under kontaktene på gmail, men Google kontakter rydder opp i kontaktene dine. Du kan også stjernemerke favoritter. Det vil også vises direkte på telefonen. Når de ligger på nettet til Google  så følger de alle android telefoner du vil få i fremtiden. Du trenger heller ikke apper fra telenor som skal gjøre det tilsvarende.

Da er vi ett lite stykke på vei. Det neste du må gjøre er å sikre mobilen din. Det gjør du på flere måter.

Videre så er det en viktig ting du må lære en gang for alle. Det er angående kontoer for deg og familien din. Alt dette styrer du inn på instillinger på appen Play butikk:

 

Uten navn

Sikkerhet i Google Play:

 

 

 

1. Alle skal ha hver sin google konto for best mulig kontroll.

2. Du som voksen skal ikke knytte visa eller mastercard til poden sin konto.

3. Du skal sette sperre på din egen telefon der du registerer visa eller mastercard.

4. Sett også på foreldrekontroll.

 

Screenshot_2015-07-16-23-01-20-ANIMATION

 

 

 

Da var det gjort, men vi er langt fra ferdige. Telefonen din måbeskyttes for tyveri.

Skjermbilde

Sporing av stjålet mobil:

 

Last ned android enhetsbehandling på telefonen din og aktiver den. Du kan også overvåke telefonen din fra pc hvis noen skulle stjele den. Her må du gå til appen Google instillinger på telefoner og sikkerhet. Her har du veldig mange muligheter til å ta kontroll på telefonen din.
● Finne Android-enheter som er tilknyttet Google-kontoen din
● Tilbakestille PIN-koden for skjermlåsen på enheten

● Slette alle dataene på telefonen

Screenshot_2015-07-17-05-43-47

 

Da er telefonen din nesten beskyttet, men vi må også beskytte Google kontoen din. Du må nødt til å sette på 2 stegs sikring på telefonen din. Du må også registere mail, backup mail og mobilnummer. Det er fordi at hvis du skulle miste mobilen eller noen tar over kontoen din så kan mye lettere få tilgang på den ved å verifisere at du er du via mail eller mobil.

Skjermbilde

 

2 trinns sikring på Google konto:

 

Du sikrer konto på google kontoen din og via android appen. Appen laster du ned her. Når der er gjort så må du godkjenne alle pc`er og mobiler første gang, men det skal du bare gjøre en gang hvis det er maskiner eller mobiler du bruker ofte. Du kan få varsel på sms eller tilfeldig genererte koder via denne appen som du bruker når du logger inn. Har du glemt kode eller får du ikke logget inn? Da kan du få reservekoder av Google eller du kan få kode tilsendt på sms. Igjen så er det viktig med riktig info på Google kontoen din. På denne siden får du aktivert 2 trinns sikring og du får også satt opp sikre nettleser og mobiler. Mobilene blir satt på som sikre når de brukes 1 gang. Det samme gjøre smed nettleserne. Har du kommet så langt? Da er kontoen din ganske sikker.

 

Skjermbilde

Automatisk backup av bilder og film:

Google bilder hos Google har akkurat blitt oppdatert. Dette syntes jeg er en genial tjeneste. Før så måtte man koble kabel til mobil, overføre dem til pc, ta backup av dem. Jeg skal inrømme at jeg fortsatt gjør det, men jeg dropper kabelen. Google samler alle bilder og filmer du tar med telefonen din så du har dem tilgjengelig overalt 24/7. Du kan også redigere bildene, lage samlinger og filmer og andre ting, men det styres via mobil appen. Dette anbefaler jeg at du tar på med en gang. Har du flere enheter på samme Google konto så vil du få tilgang til bildene der automatisk med samme Google konto. Sikkerhetsbildet over som beveger seg er laget med Google bilder appen.

 

Linker:

https://photos.google.com/

Google Photos for Android

 

Skjermbilde

Google Musikk:

 

Da var det i orden, men hva med musikk? Det må vi jo ha. Denne tjenesten til Google er genial. Her kan du kjøpe musikk, laste opp all musikken din gratis. Google lar deg laste opp intet mindre enn 50.000 sanger og det skal holde for de fleste. All musikken du laster opp får du tilgang på på alle android enhetene dine med en gang. Du kan også abbonnere på tjenesten ellerl bruke den gratis. Jeg har også mine mp3 filer lagret lokalt på mobil og i skyen til Google. Av den emkle grunn at jeg vil ikke bruke mye datatrafikk til enhver tid.

Skjermbilde

 

Linker:

Google Play musikk for AndroidG

Google Play musikk rett i nettleseren.

 

Skjermbilde

Overføre filer til Android:

 

Vi må få overført alle mp3 filene til mobilen din, men åssen gjør vi det? Jo vi bruker airdroid. Det er ett smart program som lar deg få tilgang til hele telefonen din via nettleseren. Det fungere veldig enkelt og greit.

1. Koble deg på ett trådløst nett.

2. Last ned og start appen.

3. Skriv inn ip adressen/alle tallene  du får inn i nettleseren din.

4. Godkjenn på mobil at du skal knytte kontakt

5. Begynn å overfør alle filer du ønsker.

 

Linker:

Airdroid for Android

 

Skjermbilde

 

Når du er innlogget får du denne skjermen opp. Her får du tilgang til alt på telefonen din. Du finner musikkmappen: Music og velger at du skal overføre filer fra pc og setter igang. Det lager  jeg ingen guide på fordi det er såpass enkelt, men hva med alarmer og ringetoner?  Da må du trykke på files.

Skjermbilde

 

Du finner så fram de mp3 filene du ønsker å ha som alarmer og ringetoner. De overfører du til mappene: Ringtones og Alarms. Så går du inn på telefonen din etterpå og setter dem på. Vi begynner å nærme oss slutten, men vi er ikke helt ferdige enda. Vi må jo ha underholdning og da tenker jeg på film.

 

Skjermbilde

Filmleie og kjøp hos Google:

Når du har en android telefon så kan du laste ned Google Play filmer og du kan kjøpe og leie filmer i vanlig format eller HD. De filmene du leier eller kjøper kan du se på mobil, nettbrett eller rett i nettleseren via Google kontoen din.  Så langt høres dette bra ut, men det er jo litt kjipt hvis du ikke får sett det på tv`en din, men det kan du også få fikset.

 

Linker:

Google Play filmer for Android

Google Play filmer rett i nettleseren

 

 

 

Skjermbilde

Overfør filmer fra mobil og pc til tv:

For det første så må du ha en tv med HDMI plugg. Så må du kjøpe deg Chromecast for ca. 300 kr hos elkjøp og lignende. Denne pluggen må settes opp for førstegangsbruk. Når det gjort så er Chromecasten i kontakt med ditt trådløse nettverk. Dermed kan du sende alle filmer du leier eller kjøper hos Google rett til tv`en din.

 

Linker:

Chromecast for Android

Chromecast informasjon

 

Da skal du ha fått stålkontroll på google kontoen din og innholdet ditt. Alle disse stegene vil kunne hjelpe deg mye i hverdagen fordi du utnytter Google sitt potensiale til det fulle, mange vil være skeptisk av å lagre alt i skyen og ikke gjøre alt jeg anbefaler, men det er greit. Dette er bare mange tips og får folk gjøre som de selv vil.

 

Skjermbilde

 

I det siste så har det blitt lansert veldig mange smartklokker og de snakker med telefonen din så må du nok installere enda en app for å få brukt klokken din fullt ut. Først kan du lese deg litt opp om android wear. Deretter må du laste ned appen må smartmobilen din.

 

Linker:

Android wear for Android

 

Så med denne guiden så vil du holde deg og telefonen godt oppdatert. Underveis når du starter google apper så får du ofte spørsmål med å synkronsiere med Google konto. Det skal du alltid gjøre. Må du formatere telefonen en gang. Så har Google tatt backup av alt fra appene dine til instillinger og da trenger du bare å overføre musikk. Så er telefonen klar til bruk. Google husker også app snariveiene dine og mappene dine når backup blir lagret i skyen hos Google. Så mye forarbeid gjør at du står godt rustet hvis problemene skulle komme.

Android utvikler seg også videre så snart får du det i tv`en din og i bilen din. 

 

 

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: