Aftenposten misbrukes i Facebook svindel

0

Denne svindelen skjer på Facebook akkurat nå. Du blir ledet til denne siden via en målrettet Facebook annonse. Artikkelen er bra laget, men for det første så har nettadressen ingenting å gjøre med Aftenposten eller Samsung å gjøre.

Svindelsider har alltid stjålet bilder fra teknologi og nyhetssider for å skape troverdighet hos deg. Så du kan bite lettere på svindelen.

Jeg tok og lastet bilde opp på google bilde for å finne orginal bildet, men dette er ett stort tema så jeg fikk 25 milliarder treff. Jeg har ikke tid til å lete igjennom alle, men så lett finner svindlerne bildet som lurer deg. Alle teknologisider skriver om Samsung Galaxy S8. Så her er det bare å stjele. Jeg går videre på svindelsiden.

Så starter de med teksten: Høres det for godt til å være sant? Dette skal være Roar Vatne fra stavanger, men det stemmer nok ikke. Hvem er han? Jeg kjører ett nytt bildesøk. Da finner jeg han i en video fra ett Vietnamesisk nettsted. Bildet er stjålet fra filmen.

Filmen avslører også hvilket nettsted han driver. Det ser ut til å være ett relativt stort teststed for mobiler, nettbrett o.s.v. i Italia.

Han heter: Nicollo Roli fra HDblog.it så Roar Watne kan man bare glemme her. Jeg skal få sendt han en mail med link til svindesiden. Så får jeg se om han svarer.

Videre så har man masse falske navn som skal få deg til å kjøpe telefonen til det utrolige bra tilbudet. Holder du pilen over disse vil de aldri peke tilbake til Facebook. Disse er laget for å se ut som ekte Facebook personer.

Videre kommer man til den oblitatoriske undersøkelsen med stjålne logoer o.s.v. Du vinner alltid for å kunne tape. Deretter må du som vanlig bli medlem av en konkurranse med utrolige dårlige vilkår der du er taperen.  Hva har vi lært nå?

Svindlere stjeler masse bilder på nett for å lure deg. De lager også falske kommentarfelt.

  • Dette går igjennom mange nettadresser som ikke har noe med Samsung eller Aftenposten å gjøre.
  • De misbruker sterke merkenavn.
  • De stjeler bilder over alt fra internet.
  • Du må igjennom mange steg for å bli rammet.
  • Du er alltid taperen.

Send meg tips og la meg trykke så slipper du. Jeg deler alle mine tips gratis til mine lesere. Du kan også lese om denne svindelen på Aftenposten sine sider.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: