Android 5.0 Lollipopp er lansert. Hva er nytt?

0

BN-FA616_google_G_20141015181847
For 4 dager siden lanserte Google en ny oppdatering til Android. Mange har spekulert i hva navnet skulle være, men det endte til slutt opp med Android 5.0 Lollipopp.
Samtidig som Google lanserte Android 5.0 lanserte også Google 3 nye Nexus enheter.
Nexus 6. Det er Google sin nye smarttelefon. Denne gangen er den også vanntett.
Nexus 9. Google sitt nye nettbrett.
Nexus Player. Det er Google sin nye spillenhet som gjør at du kan spille android spill på tv`en din med en spill kontroll.

For de som ikke kjenner til Nexus fra Google så er dette Google sin produkserie. De produserer ikke selv, men lar andre produsenter som Asus, Lg, Motorola, HTC  lage nye mobiler og nettbrett for dem hver gang. Det er også disse enhetene som får nyeste Android ooppdateringer først. Du kan på en måte si at dette er Google sine iPhones. De har ren android installert. HTC, Samsung og LG legger gjerne over annen programvare på Android som gjør at telefonprodusentene må oppdatere telefonen og ikke Google.
For å sørge for at alle telefoner med Android er oppdatert uansett versjon bruker Google en app/tjeneste som heter Google play tjenester. Den holder telefonen din oppdatert uavhenging av telefon produsent.
gpservices-googleio

Med denne tjenesten holder Google 93% av alle mobiler oppdatert. Det oppdateres via mobilnettet hele tiden. Du vil aldri se når det skjer, men fra tid til annen kan nye apper være lagt til og nye ikoner kan ha blitt endret på mobilen din. Denne tjenesten krever tilgang til alt på telefonen din.
Android 5.0 har også fått helt ny design som Google selv kaller Material design. Google har en design filosofi at ting nå skal være likt overalt enten du er på mobil, pc eller nettbrett. Så på sikt vil du også få nytt utseende i Gmail også. Google har laget en liten demo som viser hvordan designet vil bli.

I Android 5.0 blir det også utseendemessing blir det flere endringer som du ser av video.
– Du får nye nedtrekksmenyer
– Ny musikkspiller
– Bedre varsler
– Snakker bedre med din smartklokke
– Kryptering er på som standard.
– Bedre mulititasking med oppgaver på skjerm.
– Flere konto støtte på mobil. Det er nå lettere å låne mobilen bort til venner.
– Bedre på å spare batteri
– Lommelykt i nedtrekksmeny
– Støtter 64 for bits prosessorer. Apple kom med dette først.
Qualcomm og Samsung har også nå i det siste lansert 64 bit prosessorer så de blir snart standard på nyere mobiler som på pc`er, men toppmodellene vil få disse prosessorene i første omgang.
– USB audio støtte. Overfør lyd via usb til alle dingsene dine.
– Støtte for nyeste Blåtann som bruker lite batteri.
– Støtte for Android TV. Google sitt nye satsningsområde.
smarter-2
Dette er noen av de største endringene, men du kan også sjekke ut loggen som Google har lagt ut over alle endringer.
Gå til denne andressen ->  Rull ned til du ser denne teksten ->
See more of what Android Lollipop has to offer ->  See all features.
Til slutt så lurer du sikkert når du får nyeste Android? Det er opptill produsenten av telefonen din å bestemme, med mindre du har en Nexus mobil. Her har du en oversikt:
Google sier også på bloggen sin hvem som får først:
Android 5.0 Lollipop, which comes on Nexus 6, Nexus 9 and Nexus Player, will also be available on Nexus 4, 5, 7, 10 and Google Play edition devices in the coming weeks.
Sony gir alle mobiler i Z serien Android 5.0
Nvidia shield får.
Samsung har ikke gitt noe svar på hvilke mobiler som får Android 5.0 enda, men du kan holde deg oppdatert på sidene til Samsung Norge.

android50lollipopstatue

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: