Site icon Datahjelperne

Annonse: Test av Ovpn.com

 

Jeg har fått mulighet til å teste en VPN tjeneste som nå lanserer servere i Norge. – OVPN.com. Denne tjenesten er opprinnelig svensk, men ønsker nå å posisjonere seg i Norge også. OVPN har servere i: Sverige, Tyskland, USA, Nederland, Canada og Oslo.

OVPN støttes på enheter av alle slag. De har nå etablert 3 servere i Norge. Samt mange andre land.Siden det er vpn og snakk om personvern så setter de sikkerheten høyt.

De bruker AES-256-GCM krypteringsalgorytme og HMAC-SHA-1 hashnøkler. Hashnøkkelen byttes ut 1 gang i timen for din sikkerhet. OVPN er også omtalt som en av de sikrere VPN tjenestene. 

Er du usikker på kryptering og hashing av nøkler så kan du lese mere IBM.

 

Her har du guider for oppsett av vpn samt bloggen til OVPN.com

https://www.ovpn.com/sv/guides

https://www.ovpn.com/sv/blog/inga-loggar/

https://www.ovpn.com/sv/blog/forbattring-av-den-fysiska-sakerheten/

https://www.ovpn.com/sv/faq/klient/foerklaring-kill-switch

 

OVPN har også støtte for betaling med kontanter og bitcoin. Hvis man ønsker det. OVPN har ingen harddisker og de logger ikke din trafikk på internet.

De har også bygget inn støtte for at hvis nettet ditt går ned. Så vil fortsatt trafikken din være kryptert. Det er funksjonen Killswitch som du ser på bildet lengere ned.

Nå har du sett litt hva de støtter, men åssen er tjenesten i bruk? Først så må du bruke en av guidene over og installere programvaren. Jeg gjør det på en windows 10 maskin.

Når du lager en bruker får du tilsendt brukernavn og passord. De har også flere prismodeller til hvert sitt bruk.

 

Deretter kan du velge koble til automatisk eller du kan velge hvilken server du skal koble deg på. Hvis du er på tur i utlandet så velger du Norge så du kan få sett f.eks. NRK på pc`en din.

Når du har koblet til så tar det 10-15 sekunder får du er påkoblet.

Tjenesten er veldig enkel og grei i bruk. Tenker du sikkerhet på nett så bør du ha på VPN for din egen del. Fordi som ikke forstår hva vpn er så skal jeg forklare kort.

En vpn tjeneste henter ip adressen til pc`en din og forkler den med en ip adresse fra ett annet land. Din internet trafikk krypteres gjennom VPN servere dermed blir du vankseligere å spore på internet. Du beskytter deg selv.

OVPN har også en mulighet til å laste ned en utvidelse til nettleseren din som stopper all reklame og overvåkning fra andre nettsteder.

Her er versjonen i Google Chrome, men den vil få støtte for Chrome, Vivaldi, Firefox og Opera. Den kjører jeg da sammen med OVPN.

Som du ser så er det lite overvåkning på min side, men du har også mange flere valg når du surfer på andre sider på internet.

Dette blir gresk for mange, men jeg skal forsøke å forklare:

Så kort fortalt får du en bra deal med webklienten samt OVPN hvis du velger å investere.

For å kunne ta i bruk dette tilbudet må du gjøre følgene.

 

 

Alle som velger å ta denne tjenesten i bruk får følgene tilbud.

Bruk kode: DATAHJELPERNE. Når du gjør ditt første kjøp.

Ved kjøp av 1 måneders abonnement, får du 2 uker ekstra
Ved kjøp av 3 måneders abonnement får du 1 måned ekstra
Ved kjøp av 1 års abbonnement. Får du 3 mnd ekstra

 

 


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version