Slik kan du skjule deg på internet

0
Kilde bilde: Pexels

Mange har spurt meg om jeg kan lage en guide på vpn. Desverre så har jeg ikke tid eller ressurser til det. Så jeg må da sjekke hva andre har gjort. I denne artikkelen vil jeg også ta opp hvordan du kan skjule deg mere på internet i dag. Hvis du vil dykke godt ned i dette temaet anbefaler jeg siden. Jeg har også letet etter gode tester av vpn på nett. Denne artikkelen tar for seg sikkerhet i hjemmet. Den også relatert til hvordan du kan klare deg uten Google.

Restoreprivacy.com De skriver på engelsk, men dekker masse av disse temaene innen personvern, men de skriver om veldig mye personvern og forbrukerrelatert.

VPN

Når du bruker vpn så kobler du deg på servere som gir deg en ny ip adresse til din pc.

Ingen vpn`er 100% sikre og de kan lekke dine data. En god vpn tjeneste gir deg gode hastigheter på kryptert nett. De skal heller ikke logge dine spor på internet.

Det finnes mange stater som overvåker i dag og det må man ta i betraktning når man velger VPN. Jeg skal gjøre dette kort og greit. Tek har kjørt test og de anbefaler Ipvanish og Nordvpn. Problemet med tek.no er at de ikke sjekker overvåkning i landet der tjenesten kjøres. Så i etterkant av tek sin artikkel har IPvanish blitt tatt for å lekke data til FBI. Nordvpn er også en av flere vpn tjenester som anbefales når det gjelder overvåkning. Så da anbefaler jeg den, men det finnes også flere som skal være gode i linkene jeg har delt her. En ny og kommende vpn tjeneste med tung kryptering som også bør sjekkes ut er: Wireguard. Denne vpn tjenesten er under utvikling, men denne tjenesten kjøre tung kryptering og gjør ting noe annerledes enn andre vpn tjenester. Så wireguard bør du følge med på framover.

Tor browser

Du kan bruke Tor browser som krypterer all trafikken din når du surfer på internet. Du får også tilgang til Tor på android. Da kan du surfe på det dype nettet eller mørke nettet der de bruker *.onion adresser.

Kryptert mail

Proton mail er en av flere tjenester på mail der alt er kryptert. Du har også flere leverandører:

Krypterte meldingstjenester

Da kan du blandt annet bruke Signal som finnes på det meste av enheter, men det finne flere av disse tjenestene tilgjengelig:

Kryptere dine egne data

Da kan du bruke openpgp som hjelper meg deg den saken. De krypterer det meste. Her kan du også kryptere operativsystemet ditt, men det krever litt mere kunnskap å sette opp.


Med andre ord kan du komme langt, men å kryptere dine egne ting, men husk at alle koder kan knekkes før eller siden. Alt som kobles til nett i dag vil alltid ha en ip adresse. Det kommer bare ann på hvor god du er på skjule denne adressen og dine egne data. Så mange løsninger her er veldig bra, men ingen vil bli helt sikret noen gang. Det er fordi de er laget av mennesker og mennesker gjør feil.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: