Apple saksøker Samsung for patentbrudd

0
Apple saksøker i disse dager samsung for patentbrudd. De hevder designen er blitt for lik og at de har patent på den. Det er snakk om telefonene Iphone og Galaxy S.
Her er ett bilde som viser likheten.
Samsung er også apple sin 2. største leverandør av deler. De leverer deler til apple 5.7 Milliarder dollar i året.
Hvorfor saksøker man en av de største underleverandørene sine? Samsung leverer alt av dataustyr, hvitevarer, brunevarer, musikk anlegg o.s.v.. Vi vil påstå at det er en risk å gjøre dette. På sikt kan samsung bli apple sin hovedkonkurrent. Det er bare en påstand, men vi vil påstå at det kan slå til.
Tilbake til saken igjen. Samsung har levert telefoner fra ganske tidlig av og det tror jeg ikke apple har tatt med i beregningen.
Her en en av samsungs telefoner som ble lansert før iphone. Det er kjent at mange stjeler av hverandre i databransjen, men å saksøke svekker bare bedriftens omdømme. Spesielt når de ikke var først.
Når apple er først igang med å saksøke. Hvorfor saksøker dem ikke?
Nokia.                                       LG.                       
De har så og si samme design, men de blir ikke saksøkt. Nokia er størst i verden på mobiler og har mye makt (ios og android stjeler stadig markedsandeler på smartelefoner fra Nokia). LG er veldig store på elektronikk. LG og Nokia var tidlig ute med touch, men de fikk aldri noen store hit telefoner. På samme måte som iphone og samsung galaxy s som har solgt i flere millioner enheter hver.
Det blir spennende å se hva som skjer. Tidligere rettsaker har ikke bunnet ut i noe og produksjonen har fortsatt som før.
Oppdatering: Det siste som har skjedd nå er at samsung saksøker apple.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: