Backup Løsninger

0
I dag skal vi ta for oss hvordan du kan få tatt best mulig backup på pc`en din.

Vi går rett på sak. Skal du ta backup av dokumenter?

Da bør du vurdere nettskyen som vi har skrevet om tidligere, men det finnes også ett 3 alternativ.
Det heter dropbox. Det er ett lite program som du installerer også dukker det opp en ekstra mappe på pc`en din som synkroniserer filene dine online.

På dropbox har du 2 gb til rådighet. Det er gratis, men vil du ha mere må du betale. Dropbox fungerer også mot iphone, android, ipad o.s.v. Inviterer du venner til dropbox kan du også få øket plassen til rundt 10 gb hvis de følger en tutorial for å få 250 mb mere plass.

Har du mye bilder og data du skal ta vare på? Så er en ekstern disk løsningen.

De er veldig billige for tiden, men de har ikke så lang driftstid. De kan også gå i stykker og da koster det mye å hente data`ene tilbake.
Ellers så kan du vurdere å sette opp en hjemmeserver med NAS med raid 5. Det er litt mere avansert, men kort fortalt får du en pc i huset som kan prate med alle de andre pluss tv. Som tar kopi av innholdet på alle diskene og deler dem over de andre. Så med andre ord hvis en disk blir ødelagt. Så har du fortsatt data`ene inntakt på de andre. Det er kalt raid. Du må kjøpe ekstra disker til denne boksen og du må kjenne noen som kan hjelpe deg for å sette deg opp som kan mye om data. Denne løsningen funker, men den er litt vanskeligere.
Den siste løsningen er sikkert som banken. Du brenner ut all viktig data du har på pc`en og legger i en bankboks. Gjerne på blueray eller dvd.
Det er viktige data. Derfor bruker litt penger på gode cd-r og blueray-r. Jeg anbefaler verbatim.
Ikke kjøp noe billige plater bare for å spare penger.
Etter du har brent all viktig data ut. Kjøp deg en bankboks og putt dem inn i.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: