Begrens din info for svindlere på Facebook

Kilde bilde: Pexels

Mange får mye spam på Facebook i dag og det er av mange forskjellige årsaker. Det går også kjedemeldinger om hackere som kopierer opp profilen din og oppretter ny bruker i ditt navn. Så tar de kontakt med dine venner.

Har du en veldig åpen Facebook profil så kan det utnyttes. Det kan man ikke se bort ifra.

Så hva skal du gjøre?

Ikke vis vennene dine på Facebook til alle

Gå på instillinger -> Personvern -> Slik kan folk finne deg

Da kan kun du se vennene dine. Hvis noen utgir seg for å være deg så kan de ikke legge til dine venner.

Hvem kan kontakte deg på Facebook?

Gå på instillinger -> Personvern -> Slik kan folk finne deg

Mange blir kontaktet av spammere med dating og lignende du kan sette på Alle eller venners venner. Når du har sattt på venners venners og spammere fortsatt kontakter deg. Så har du venner som godtar alles om spør. Det er ikke så lurt.

Hvem kan se eposten og telefonnummeret ditt?

Gå på instillinger -> Personvern -> Slik kan folk finne deg

Da setter du de til kun meg. Får du venner inn som utnytter dette så får du muligens mere spam på mail og mobil. Dette må du endre 2 plasser. Du må gå inn på profilen din og velg om på forsiden.

Det er en presentasjon om deg for andre som besøker Facebook siden din.

Hvem kan søke deg opp på Internet?

Her velger du nei. Da blir ikke profilen din søkbar på søkemotorene, men poster du mye på offentlige sider på internet som hele verden kan se. Så vil du fortsatt dukke opp i søk.

Hva bør du legge ut om din familie?

Her kan du legge ut masse info om deg selv:

  • Jobb, Skole
  • Steder du har bodd
  • Kontaktinfo
  • Familie og forhold
  • Detaljer om deg
  • Livshendelser

Så her kan publisere hele livet ditt med skoler og alt for hele verden om du ønsker, men får du hacket Facebook konto og andre får tilgang på all denne infoen så får dette rask en dårlig bismak. Så tenk før du legger ut info.

Åssen bør jeg dele info og bilder på Facebook?

Jeg ser veldig mange profiler med eldre som deler offentlig på ekstremt mye. Vet du ikke hva disse delingene betyr? Her får du forklart.

  • Offentlig er hele verden og internet. Den kan brukes, men det er kanskje ved spesielle situasjoner.
  • Venner er den som er oftest brukt.
  • Venner untatt de vennene som ikke skal se innlegget
  • Bestemte venner. Ett fåtall av dine venner skal se posten
  • Kun meg. Bare du ser posten. Denne funksjonen tester jeg mye facebook spam på meg selv så ingen andre merker eller ser noe.

Facebook har info om dette på sine egne sider. Du skal ikke bli paranoid av dette, men dine venner, mobil og mail trenger ikke alle å se. De bør endres til kun deg. Ellers så må du føle på hva du selv vil poste på Facebook og endre tilgang på det du føler for selv.

Når du poster på Facebook så må du tenke at du skal rope noe ut til hele verden. Så passer det seg ikke da? Ikke post det ut.

Selv om kun dine venner kan se dine ting. Så skal det bare ett skjermbilde til før det havnet på internet og der forsvinner det ikke.

Mange har etterspurt info i denne artikkelen før sommeren.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236