Site icon Datahjelperne

Bestem hva som skal skje med kontoen din på Facebook når du dør

Alle som har en Facebook profil bør avgjøre hvordan kontoen skal drives etter sin død. Det unngår at profilen din fortsetter med bursdags påminnelser og at det på profilen ser ut som om du fremdeles er i live. Du kan velge mellom at kontoen din slettes fullstendig etter din død eller at den går over til å være en minnekonto. Hvis du velger minnekonto kan den drives av en person du har valgt, og siden kan brukes for venner og familie til å huske deg. Kontoen blir slettet eller forandret til en minnekonto etter at det blir gitt beskjed til Facebook om din død.

Fremgangsmåte

For å sette opp innstillingene du ønsker går du inn på Facebook. Trykk på profilbilde ditt.

I menyen, velg “Innstillinger og personvern”.

Velg innstillinger.

Trykk på “Kontosenter” helt øverst.

Trykk på “Personlig informasjon”.

Her kommer det opp et alternativ som heter “Eierskap og kontroll over konto”. Trykk der.

Trykk på “minnekonto”.

Du har to alternativer du kan velge mellom. Du kan velge at når du dør skal kontoen din gjøres om til en minnekonto. Der kan familie og venner minnes deg, og Facebook mener mange har hatt glede av en sånn konto i etterkant av et tap. Du kan også velge “Slett etter død”. Da slettes kontoen din, og du unngår at den blir en minnekonto om det er noe du ikke ønsker. Omgjøringen av kontoen skjer etter at Facebook har mottatt dødsattest fra en av dine etterlatte.

Hvis du velger “minnekonto” må du velge en minnekontoforvalter. Da velger du en Facebook venn du ønsker at skal kunne administrere innlegg, ha mulighet til å slette profilen din, svare på venneforespørsler og endre profilbildet og forsidebildet ditt. Så velg noen du stoler på.

Etter at du har valgt din minnekontoforvalter kan du velge om forvalteren skal ha tillatelse til å laste ned det du har delt på Facebook. Meldinger er ikke inkludert.

Hvis du velger å ikke ha en minnekonto, vil du kunne velge at profilen din slettes etter Facebook har fått beskjed om at du har gått bort. Da vil alt du har delt bli slettet. Det inkluderer meldinger, bilder, innlegg, kommentarer, reaksjoner og opplysninger.

Exit mobile version