Praktisk info om Facebook hackere

0

Veldig mange i dag advarer mot hackere og folk som ønsker å komme inn på din Facebook konto. Dette gjøres i beste mening, men hjelper det virkelig? De som advarer har sett en kjedemelding som en venn av en venn av en venn av en venn har delt. Der står det bare tekst og det er ingen kilder som bekrefter noe som helst i denne kjedemeldingen. Disse kjedemeldingen om Hackere på Facebook stammer fra langt tilbake i tid. Da gikk disse varslene på epost i istedenfor. Det var lenge før Facebook var laget. Varslene er gjerne som følger:

Ikke legg til bjarne betjent som venn. Da vil han ta over facebook kontoen din, bankkontoen og legge virus inn på telefonen din.  Dette skal ha blitt sagt på radion.

For det første. Dere som deler disse kjedemmeldingene. Dere skaper ubegrunnet frykt på Facebook. Dere er med på å skremme og hause opp folk som kan lite om data. Dere vet ikke om det er fysisk mulig heller det dere advarer om fordi du bare deler kjedemeldinger og sprer rykter på nettet.

i den siste tiden så har noen av disse meldingen om en «hacker» vært av en ekte person. Du er da med i massen på å mobbe vedkommende fordi du gjør som alle andre. Du tenker ikke selv og du kildesjekker ikke kjedemeldingen du deler.

Men for å ta tak i det spørsmålet mange lurer på her. Blir du hacket av å legge til en Facebook venn?

Forettningsideen til Facebook er jo å bygge vennenettverk. Hvis alle kunne hackes på denne måten. Da kunne selskapet bare blitt lagt ned på flekken. Da hadde hele Facebook vært en vanvittig sikkerhets risiko.

Så blir du egentlig hacket av å legge til en ny Facebook venn?

 

Det er det nemlig mange tror. Så fort de legger til en «hacker» som venn så kan de ta over hele livet ditt og alle bankkontoer. Kjedemeldinger skaper som sagt frykt. Da gjør folk ting som ikke gir mye mening. Fordi de er blitt skremt.

Jeg ser nå at folk har blitt så redde for hackere på Facebook at de har gått inn og blokkert villt fremmede på Facebook med tilsvarende navn. Så de tror de kan føle seg trygge. Faktumet her er at dette ikke hjelper deg noe mot hackere. Du blokkere en tilfeldig person av 1.000.000.000 (1 milliard) facebook brukere.

De deler også hackermeldingen i beste mening fordi de rett og slett er redde. De vet ikke åssen alt fungerer. Dette skjer fordi andre facebook venner har skremt dem og de deler i mangel på kunnskap.

Jeg skal nå bryte ned masse såkalte fakta i disse kjedemeldingen på facebook som advarer mot hackere:

 • Kan man bli hacket av å legge til en hacker som Facebook venn? Nei. Det stemmer ikke, men hackeren vil få tilgang til alt du har lagt ut på Facebook. Dette kan senere brukes mot deg i andre former.
 • Kan mobilen din bli hacket av å legge til en Facebook venn? Nei. Det stemmer heller ikke. De får bare tak i mere informasjon om deg. Det er alt.
 • Kan hackere få tilgang til nettbanken din ved å legge dem til som Facebook venn? Nei. Facebook og banken din er ikke koblet sammen. Du må også ha bankid samt ditt eget personnummer for å komme inn.
 • Kan pcen din bli ødelagt og hacket ved at du legger dem til som Facebook venn? Nei. Igjen så får de bare tak i din personlige info.

Når der er oppklart hva er faktisk farlig på Facebook og internet i dag?

 • Når du deler kjedemeldinger så gir du faktisk info om deg selv gratis til alle i hele verden. Facebook er nemlig fullt søkbart for alle. Så å dele kjedemeldinger er en sikkerhetsrisiko. På 2 minutter får man fort tak i ditt navn, mail adresse og telefonnummer, men mindre du har skjult mobil og mail så det ikke er synlig for alle.
 • Du tar masse personlighetstester på facebook. Du gir i dette tilfelle 2 selskaper i utlandet fritt tilgang til dine data som de så kan selge videre, men de finnes en drøss av disse facebook test sidene.
 • Du går ofte på Facebook svindel der du blir lovet å se på en en video av din venn. De er det masse av. Der blir du sendt til en falsk facebook login. Du skriver inn din mail og passord og vipps så har du mistet kontroll på Facebook kontoen din.
 • Du installerer Facebook apper for spill og morro. Igjen så selger du deg selv og all din info. Villt fremmede personer og selskap får tak i din info på Facebook.
 • Du installerer Chrome plugins for å se en Facebook video. Igjen så gir du villt fremmede tilgang til din Facebook og nettleser.
 • Du har kanskje hatt problemer med noen venner og familie. De liker deg rett og slett ikke. En gang så har du lånt dem mobil og pc. Da har de lagt inn overvåkningsprogramvare på din pc eller mobil.
 • Du deltar i svindel på mail og Facebook. Svindlere er såpass smarte at her kan de be om all info fra deg. Mange gir dette fra seg uten å nøle.
 • Du legger til alle mulige flotte damer og eks militære kjekkaser på Facebook. De er ikke hackere, men når det er gjort så kan vil de jobbe aktivt med få tak i informasjon og penger fra deg.
 • Vær obs på ukjente apper på mobil.

Jeg anbefaler deg også å bruke søkefeltet til høyre på datahjelperne.no. Der har jeg nå lagt ut informasjon om dette i 7 år nå. All denne infoen er gratis for alle.

Vi har gått igjennom en del, men jeg er ikke ferdig enda. Det neste man kan må gjøre er da å sikre seg. Så man ikke blir hacket eller blir ett mål for hackere.

 • Sett på 2 trinns sikring på din: Apple, Google og Facebook konto samt andre kontoer som du kan gjøre dette på.
 • Sett på mail varsling. Så får du beskjed om uvedkommende har klart å koble deg på din konto.
 • Bytt standard passord på din router.
 • Sett på WPA2 passord på ditt trådløse nettverk. Denne standarden er desverre blitt knekt, men WPA3 kommer etterhvert på nyere routere. Da med enda sterkere sikkerhet.
 • Sett passord på din egen pc/mac.
 • Sjekk hvor sikkert passordet ditt er.
 • Ha mange forskjellige passord på de kontoene du har.
 • Så er du nødt til å skille jobb og privatliv på mail. Ellers kan du i verste fall utløse sikkerhetsrisikoer på jobb. Da blir du ikke populær.
 • Sjekk enheter på din Google og Facebook konto. Ligger det f.eks. en ipad i ett annet land. Så har fremmede allerede tilgang på din konto.
 • Er Facebook kontoen din blitt hacket? Da hjelper facebook deg på www.facebook.com/hacked
 • Sjekk sikkerhetsinstillingene dine på Facebook.
 • Sett https på nettsiden din hvis du har og 2 trinns sikring på innlogging.
 • Begrens facebook profilen din. Alle venner må ikke se alt.
 • Ikke del offentlig på Facebook så hele verden kan se. Dette er en av de største risikoene ved kjedemeldinger.

Så da vet du at hacking ikke skjer ved at man legger til venner, men hackere finnes.

Kilde: Flickr

Media maler jo dette bildet at det er en tenåring som sitter på ett rotete rom gjerne med hette og du kan aldri se denne personen. Dette selger jo.

En hacker kan være vennen din, naboen din eller en helt vanlig person, men du har også folk som jobber med dette proffesjonelt i mange sammenhenger. Jobben dems er å hacke din konto hvis du er målet.

Du har ingen oversikt over hva alle dine venner på facebook kan. Mange kan være over snittet gode på it og da kan de finne på mye faenskap hvis du får trøbbel med dem. Dette er da i verste fall. Dette er ikke en direkte sannhet, men det kan skje.

En hacker sitt mål er jo gjerne deg, men du blir ikke hacket på sekundet. Hackere kan legge deg til på Facebook, men du kan også manipuleres og lures via sosial hacking. Da trengs det ingen pc eller mobil. Uansett så poenget her er at dette tar tid. En hacker må overvåke deg over tid. Finne ut åssen de kan få tilgang til kontoene dine. Før de kan slå til. Eller så har du alt åpnet på facebook og døra er åpen så de kan gå rett inn du blir så kompromittert av hackeren med ett smell. Du skjønner ikke hva som har skjedd og når det har skjedd så er det for sent.

Sist men ikke minst har du litt penger så kan du leie en hacker på internet som igjen kan gjøre skade på folk du ikke liker. Jeg har funnet masse nettsteder som leier ut hackere for gode formål som såkalte ethical white hat hackers eller hackere med onde formål. Her kan du lese litt om åssen type hackere som finnes. Disse nettsidene har jeg ikke publisert her av åpenbare grunner.

Til slutt har jeg funnet en prisliste på en hacker side som vises at alt kan gjøres bare du du er villig til å betale.

Så har du lest helt hit så bør du ha fått en del kunnskap om hva du bør gjøre og hva du ikke bør gjøre på Facebook og internet. Det er mange risikofaktorer der ute, men mange kan du minimere selv. Hvis du ikke forstår det jeg sier søk hjelp av venner eller familie som forstår dette. Jeg har forsøkt å skrive dette så lettfattelig som mulig.

I dagens samfunn små er du desverre nødt til å kildesjekke og google mye så du slipper problemer. Det er ditt eget ansvar og søke kunnskap. Du skal slutte med å spre frykt for ting du ikke forstår. Det hjelper ikke og du usetter deg for en sikkerhetsrisiko.

Hvis du nå har gått på en smell, blitt lurt, delte personlighetstester. Vennene dine forsøker å hjelpe deg ved å si at dette bør du ikke gjøre. Da bør du høre på dem. Dette er gode venner som bare ønsker ditt eget beste.

 • Det er ikke farlig å gjøre feil. Alle gjør det selv meg. Så velkommen i den klubben.
 • Svelg stoltheten din og lær deg nye ting.
 • Hjelp de som ikke forstår alt.
 • Du må slutte å være så syyyyykt sta.
 • Du vet heller ikke alt så da må du søke kunnskap på internet.
 • Du kan spørre folk som kan gi deg ett godt svar.

Håper denne artikkelen var oppklarende for mange, men det blir garantert ikke siste posten om dette temaet. Jeg er ingen ekspert, men jeg vet hva jeg kan og ikke kan. Spør meg gjerne hvis det er ting du lurer på så vil jeg svare så godt jeg kan.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: