Sannheten om personlighetstester

0

Det er ekstremt mange som tar disse testene nå om dagen med den største selvfølge. Fordi det er gøy!! Det forstår jeg kjempegodt, men disse sidene har desverre en mørk bakside. Dette går mye på personvern og salg av dine data. Det er ganske alvorlige saker. Så hvordan skal jeg få deg til å våkne opp? Å dele disse gjør faktisk stor skade, men det skal jeg få vist deg nå. Jeg har sjekket flere persontestsider på internet og nametest er verstingen her. Jeg har også skrevet om dette før, men da mere generelt. Nå må jeg desverre gjøre det med ett smell så folk våkner opp.  Det er 2 typer tester det er alene og for venner.

Nå har denne tjenesten lekket data om 100 millioner brukere. Så da har mange av dere som tar disse testene mistet full kontroll på deres egne data.

Alenetest:

Nå skal du følge veldig nøye med. Fra du starter og ta denne testen så godtar du nemlig vilkår og retningslinjer til nametest automatisk. Da er det ingen vei tilbake.

Nå skal jeg ta for meg at du kjører igang første test alene. Kjendistest sammenligning virker bra så vi setter igang.

Jeg logger inn med Facebook for å godta vilkår.

 

Du har nå 2 muligheter til å lese vilkår. Det er nederst på forsiden på nametest og det ligger nederst på appsiden til Facebook, men det hopper de fleste glatt over. Jeg trykker fortsett og denne Faceook appen blir nå installert på min Facebook profil. Nametest har nå tilgang til min:

 • Hele min Offentlige Facebook profil
 • Alle mine Facebook bilder. Jeg har ikke så mange, men andre kan lett ha flere tusen bilder. Begynner du å blir svett nå? Fint
 • De får også tilgang til min epost som de kan bruke til å selge meg ting.
 • Legg mere til: Powered by Faceapp på toppen av testen til venstre. Mer om det senere.

Det neste som skjer er at ett firma i Tyskland som heter SocialSweetsheats får tilgang til alle dine bilder og info.

Det er nå du mister kontroll over alle dine bilder på Facebook, men du trodde kanskje det stopper her? Det er nok desverre enda verre.

You agree with receiving notifications on following topics and with following content via electronic channels, like e-mail and/or push messages related to: test drives, cars, product samples, free coupons, sweepstakes, discount offers, credits or loans, finances, insurances, travel, applications, social media, editorial content and offers, quizzes, personality tests, smartphones, videos, mobile games & applications, newsletters, toolbars, browser add-ons, software, insurances, investments, dating, mobile communications, complimentary tickets, gifts, online games, travel deals, newspapers, magazines, special offers, sim cards, games, electricity, energy related offers, telecommunication services, surveys, market research, fashion, cosmetics, photo products, mail orders, imaging products.

Du har nå godtatt å få masse spam bare fordi du ville ha deg selv på ett bilde med en kjendis.

We grant the Publisher a limited, revocable, non-exclusive, non-assignable, non-transferable, non-sublicensable license for Publishing of any Publishing Items made available for Publishing within Publisher’s Site. Publisher warrants and undertakes that it will use the Publishing Items solely within its own Publisher’s Sites and solely for the purposes explicitly permitted hereunder. All rights which are not expressly granted herein are reserved by us, including for the avoidance of doubt, all data collected by us in connection with the Publishing.

De gir også bildene dine fritt tilgjengelig for andre leverandører. Selskapet har 100 ansatte og de er veldig flinke på å lage disse testene, men så kommer neste problem. Bildegjenkjenning er de desverre ikke så gode på. Derfor sendes dine bilder videre til ett annet firma og ett annet land.

Dette firmaet holder til I Russsland. Er du svett nå?? Fint. Da har jeg fått oppmerksomheten din. Dette har hundretusenvis av nordmenn godatt allerede. Fordi de ser på dette som en morsom lek. De har null ansvar over sine egne data lenger.

Når det kommer ett nytt selskap til så har det jo egne rettigheter og vilkår.

You grant FaceApp a perpetual, irrevocable, nonexclusive, royalty-free, worldwide, fully-paid, transferable sub-licensable license to use, reproduce, modify, adapt, publish, translate, create derivative works from, distribute, publicly perform and display your User Content and any name, username or likeness provided in connection with your User Content in all media formats and channels now known or later developed, without compensation to you. When you post or otherwise share User Content on or through our Services, you understand that your User Content and any associated information (such as your [username], location or profile photo) will be visible to the public.

De sier også:

You agree that your picture will be transmitted to the Russian provider FaceApp

På Faceapp gir du også fra deg alt av innholdet til dine bilder.

Liker du tanken nå på at 2 selskaper har tilgang på alle dine bilder og data som de kan bruke og selge som de vil mellom seg og via 3 parts leverandører. For noen er det ett par bilder. For andre kan det være alle bilder og hele livet man har på Facebook.

Syntes du dette er morsomt lenger? Det syntes ikke jeg og jeg håper du ser alvoret i dette, men jeg er ikke ferdig. Dette var bare 1 av 2 tester. Neste test er beregnet på at du drar vennene dine inn i dette.

Vennetester:

Du har jo fått med deg at dette er salg av dine og dine venners data. Såpass er du med. Så still deg selv følgene spørsmål:

Spør du dine venner om det er greit at du gir bort informasjon og bilder om deg og dine venner før du tar disse testene? Nei? Hvorfor ikke?

Da har jeg funnet en ny test. Denne er ganske treffende. Har du venner som deler dette med dine venner uten å spørre først. Så havner du på listen med venner som har dårlig innflytelse. Fordi du rett og slett gir ikke bryr deg om ditt personvern til deg og dine venner. For å si det pent. Jeg trykker meg videre igjen.

 Neste test krever enda mere info fra deg.

 • Offentlig profil
 • Venneliste
 • Innlegg på siden
 • Bilder
 • Epost adresse

Her har du nå solgt dine venner til dette selskapet for en ussel test? Kan jeg spørre hva er du du holder på med? Nå må du våkne! Det er greit at det er morsomt, men dette får jo konsekvenser. Du tar deg friheter langt over det du har det du skal. Dette er direkte frekt. Hvis du føler deg flau og skremt? Ja da har jeg nådd ut til deg med budskapet, men ettersom du nå har godtatt enda en app. Så er all info igjen på vei ut av landet.

Dine data og dine venners data havner nå igjen i Tyskland til ett selskap som tjener millioner i året. Fordi du har det så morsomt på Facebook.  Samme vilkår for bilder gjelder her som for testen over. Så jeg gjentar ikke disse. Så hva skal du gjøre da?

Først må du inn på innstillinger på Facebook profilen din – apper og apper andre bruker. Der må du ta av alt du kan. Da hindrer du dine venner og hente data fra deg.

Når det er gjort så må du på inn på instillinger og apper på Facebook. Der må du fjerne alt som har med nametest å gjøre. Ikke la dem komme inn på din Facebook konto.

Du har også ett ansvar ovenfor dine venner og familie:

 • Du som skjønner farene ved dette du må si ifra!
 • Du må si at dette ikke er greit!
 • Du må gi dem kunnskap. Det er greit å gjøre feil, men så må man lære etterpå.
 • Disse testene er ikke morsomme. Dette er firma som kun gjør dette for økonomisk vinning. De leker ikke butikk.
 • Du må lære dem å lese vilkår. Så de skjønner hva de deltar på. Skjønner de ikke vilkårene fordi det er for komplisert? Da skal du ikke delta! Dette er enkelt.

 

Det er også mange som er kritiske til disse testene:

Til sist så legger jeg ut vilkår og personvern rettigheter for begge firma:

Socialsweetsharts personvern

Socialsweetshearts Vilkår og betingelser

Faceapp vilkår

Faceapp betingelser

 

Denne er artikkelen er ikke skrevet for at alle skal like den. Den er skrevet for at folk skal våkne. Mange kan føle seg truffet her, men da er målet nådd.

Sist men ikke minst, vil du slette data fra disse selskapene så må du kontakte dem direkte. Da må du begynne å lete etter kontaktinfo i vilkårene hos begge selskap.

Socialsweethearts

Faceapp har ingen email. De må du ringe direkte. Vet ikke om du er god på russisk? Er desverre ingen email og spore opp. Det feltet er tomt på vilkår.

Sist men ikke minst la meg trykke på det du er usikker på så slipper du. Jeg deler dette på nettsiden min gratis for alle.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: