Norge flommer over av falske facebook videoer

0

Norge flommer nå over av facebook video spam. Jeg skal dypdykke litt og forklare årsak og konsekvenser. Samt hjelpe til de som er rammet så godt jeg kan. Det har startet med mest sannsynligvis at noen har hacket noen norske kontoer. Dette er første fase på spammen. Når de er hacket kan de være stille over tid før de plutselig kjører ett facebook app på den infiserte kontoen. Som så sender dette ut til alle Facebook vennene man har. Har man 600 venner og mange hundre trykker på dette så har man årsaken til at dette sprer seg fort. Uansett planlegging av spam er nå i en tidlig fase. De første har begynt å få dette på sin facebook profil. Jeg har nå testet mange av dette. Filmene har tittel:

It is you?

Er det deg?

Er det din?

Se her?

Du er deg!

It`s you!

Mange lurer på om du får virus av å trykke på en link? Nei det stemmer ikke. Her må du igjennom mange steg som alltid. Følg med videre.

De har da navnet til vedkommende som sender eller så har de ett youtube ikon med veldig mange hundre tusen visninger. Dette er falske tall og filmen får du aldri se. Det kan jeg garantere.

Først vil jeg takke alle følgere og tipsere på siden min. Uten dere så hadde ikke denne artikkelen vært mulig å få til.

Det som skjer nå du trykker så blir du sendt videre til en youtube side på Facebook. Den er selvsagt falsk.

Du må igjen trykke videre på linker som sender deg til ett nytt nettsted. Jeg har testet denne spammen på pc og mobil. Den er lagt opp til mobiler som de fleste bruker i dag og den delen er ganske gjennomført. Spammen er fortsatt i første fase. Trykker du videre så blir dette straks verre.

Nå starter fase 2 av svindelen. Video er sendt ut til mange. Nå er det bare å samle inn facebook brukernavn og passord. Du ser at disse er ganske profft laget. Det eneste du tar dem på er nettadressen du sendes til. Den er ikke facebook.com. Det som skjer da er følgene.

Spammerne får nå tak i hele ditt liv på Facebook. De kan hente ut så mye info om det som de vil og alt kan misbrukes.

 • Mail
 • Mobil
 • Fornavn
 • Etternavn
 • Adresse
 • Bilder
 • Brukernavn og passord. Dette kan de også kjøre på flere netttjenester. Så de kan ta over enda mere av livet ditt.

Spammerne har nå fått kontroll over masse kontoer, men mye vil ha mer. De kjører facebook appen på alle kontoer. Så de kan ta over enda flere kontoer.

Uansett har du fått konto tatt over så har du god grunn til å bli paranoid på nettet framover med god grunn. Du vet ikke hvor infomasjonene havner henn eller hvem som får kontroll på din konto.

Mange aviser og nettsteder sier dette er ett virus. Siden avisene sier det. Så vil også folk si det. Også ender man opp med å informere feil. Det er nå rettet opp i artikkelen.

Det eneste som er skadelig i denne spammen er at spammere bruker en facebook app for å sende ut video spam til flest mulig. Facebook apper kan fjernes uten antivirus program. Så da vil ikke jeg kalle dette for noe virus. Det blir helt feil i mine øyne.

Når aviser kaller dette for virus så kaller brukerne som leser avisen dette for virus. Dermed blir de med på å spre feil info til alle facebook vennene sine.

“Jeg har ikke sendt noen meldinger på Messenger. Det må være en virus!”

“IKKE klikk på en video du får fra “meg” i messenger! Det er virus!!!”

“ADVARSEL! HVIS DU SOM MIN FB-VENN FÅR MELDING FRA MEG MED NAVNET DITT OG SPØRSMÅL OM DEN ER DIN……IKKE TRYKK PÅ DEN! JEG HAR IKKE SENDT DEN OG DET ER VIRUS!”

“Jeg har ikke lagt en video på messenger . IKKE ÅPNE !!! Virus!

Alle som deler disse meldingene forsøker å hjelpe i beste hensikt, men det er ikke noe nyttig info her. Dere vet ikke hva dere advarer mot. Da er det bedre å avvente litt til flere har sjekket hva dette. Så du få en artikkel med god informasjon ala denne her. Som du så kan dele videre.

Jeg vil heller kalle dette for avansert passord phising. Der formålet er å stjele passordet ditt. Uansett så starter nå fase 3. Spammere har tatt over en del kontoer. Jeg har trodd jeg har skjønt hvorfor fram til nå, men det var før en av mine lesere sa at 40 av hennes venner hadde plutselig forsvunnet fra Facebook og de hadde fått byttet navn og profilbilde.

Mange av de rammede profilene skifter nå navn til Security Verification. Facebook jobber også i stor stil nå med å ta ned rammede kontoer så de vil suspendere kontoene til brukerne har fått kontroll igjen.  Mye vil ha mere. Så disse kontoene brukes nå til å ta over enda flere kontoer. Eiere av liker sider vil nå få advarsel om at facebook siden dems vil bli stengt hvis de ikke registerer seg på en ny side. Dette har jeg skrevet om før.

Så i 3 fase er da å få tak i enda mere kontroll. Får de kontroll over facebook sider til mange. Så kan de bruke de til å sende ut virale nyhettshistorier på facebook samt legge ut annonser. Får de gjort det på mange nok sider så får de en grei inntekt på dette. Så da har du fått en god oversikt på hva de er ute etter. Hvorfor dette ikke er ett virus og konsekvenser, men vi trenger mere.

 • Du kan aldri stole på hva vennen din deler. Der kan konto være tatt over.
 • Du må tørre å større spørsmål om det du ikke forstår.
 • Du må sikre kontoen din på Facebook hvis du sender dette ut. Med nytt passord og 2 trinns verifisering.
 • Du må være kritisk til hva du legger ut. Plutselig får uvedkommende tilgang til hele ditt liv.
 • Du må være kritisk til Facebook apper, mobile apper og pc antivirus. 
 • Dette har skjedd mange ganger før, men ikke alle skjer i så stor skala.
 • Pass på nye enheter på konto: Pc, ipad, iphone. Fra andre land og plasser. De må slettes umiddelbart.
 • Har kontoen din blitt tatt over? Gå til www.facebook.com/hacked  så du kan få kontroll igjen.
 • Du må også passe på nye facebook apper som er installert på profilen din. De vil jeg gjerne vite navnet på hvis profilen din har blitt tatt over og du får kontroll igjen.
 • Sider som har blitt tatt over kan også endre navn. Dermed mister du kontroll på hva du liker på Facebook.

Sist men ikke minst la meg trykke på det du er usikker på så slipper du. Jeg deler dette på nettsiden min gratis for alle.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: