Site icon Datahjelperne

SVINDEL – Coop Facebook svindel

Mange har etterspurt denne svindelen så her skal jeg ta en gjennomgang på svindel. Denne siden kommer som ett sponset innlegg på Facebook til spesielle målgrupper. Coop har ingenting med nasjonale nyheter å gjøre.

Denne svindelen ligner veldig på itavisen svindel fordi at du blir sendt til en ekte nyhetsside når svindel er gjennomført.

Først får du ett tilbud som teller ned. Du har alltid tidsfrist på svindel for å tvinge deg til å delta.

Det er jo alltid også en eller annen form for jubileum eller feilvare på ett svindel produkt. Videre ned på siden finner du en glad vinner.

Dette bildet er stjålet fra Namdalsavisa. Her har du det ekte bildet.

Tipper hun ikke setter pris på å bli misbrukt i svindel. Her er orginal artikkel:

Vinner Namdalsavisa

Videre under posten har du selvfølgelig mange som kommenterer så det skal se troverdig ut, men jeg går videre.

Da har jeg trykket og jeg har kvalifisert meg for å vinne. Så klart vil jeg det.

Jeg må så svare på 3 spørsmål som er rett uansett hva jeg velger.

Så må jeg registere meg for å vinne og det er her det begynner å svi for de som går i fella. På alle sider må du scrolle opp og ned, lese vilkår og se hva du faktisk binder deg til. Her er det som er skrevet med liten tekst:

Alle får samtidigt et 3 dagers prøveperiode for ubegrenset nettbasert underholdning for kun 24,-

Alle nye brukere deltar i konkurransen om det nevnte produktet. Hvis du trekkes ut som vinner, vil vi kontakte deg direkte via e-post. Dette spesialtilbudet inkluderer en 3 dagers prøve tilbud på ubegrenset nettbasert underholdning. Månedsabonnementet koster 809 NOK etter at prøvetiden er over, og beløpet vil bli trukket fra betalingskortet ditt. Hvis du ikke er fornøyd med tjenesten, kan du avslutte kontoen din innen 3 dager. Tjenesten vil bli fornyet på månedlig basis til den avsluttes. Denne kampanjen utløper den 31. desember 2017.

Så har du kommet så langt at du har fyllt ut visa/master kort o.s.v. så har du ett problem. Denne svindelen er heller ikke ny. Jysk har vært brukt i samme type svindel.

Når betaling en gjennomført så oppstår enda ett problem. Du vil ikke komme tilbake til svindelsiden igjen fordi du vil bli sendt til en e24 artikkel isteden.

Du vil alltid komme til denne siden når du går via svindelsiden. Dermed kan du ikke finne ut av hvem som står bak. Denne infoen ligger lagret i nettadressen.

Når det gjelder å finne selskapet bak er dette en verre sak da det går igjennom mange nettsider. Uansett så vil du alltid være taperen her.

Dette har du gjort feil til nå:

Nå må du gjøre følgene.

Neste gang du finner svindel på facebook. La meg trykke så slipper du.


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version