Vg.no og Itavisen.no utnyttes i Facebook svindel

0

skjermbilde

 

Jeg liker å grave i svindel og finne nye ting. Denne svindelen ble jeg tipset om på siden min. Her er 2 store nettaviser i Norge svindlet, men her forsøker svindlerne å skjule spor.Måten de skjuler spor på denne gangen er ny.Nå skal jeg demonstrere hva som skjer hvis man trykker videre. Trykker man på denne svindelen blir man sendt til en falsk vg side.

skjermbilde

På toppen av siden og på Facebook siden blir jo svindelen avløsrt med en gang. Du får ikke en telefon til 7000-10000 kr for 5 kr og 20 kr. Det som går igjen på denne siden er:

  • Falske facebook kommentarer
  • Fornøyde kunder
  • Bilder som er stjålet på internet
  • Bestillingslink du kan bestille på

Jeg trykker på denne linken, men det som er spesielt med denne svindelen er at de bruker ett  javascript og de vil ikke at jeg skal se koden på siden på siden. Jeg klarer det fordi jeg har omgått mange sider nå over flere år.  Det gjør man vanligvis med tastene Ctrl – U i Google chrome. Da får man se kilden på siden og all koden. Der kan man finne mye rart.

skjermbilde

Som du ser er alt stilrent og bra, men folk flest må lese videre med liten tekst:

Alle nye brukere deltar i konkurransen om det nevnte produktet. Hvis du trekkes ut som vinner, vil vi kontakte deg direkte via e-post. Dette spesialtilbudet inkluderer en 7 dagers prøvetilbud på ubegrenset nettbasert underholdning. Månedsabonnementet koster 649 NOK etter at prøvetiden er over, og beløpet vil bli trukket fra betalingskortet ditt. Hvis du ikke er fornøyd med tjenesten, kan du avslutte kontoen din innen 7 dager. Tjenesten vil bli fornyet på månedlig basis til den avsluttes. Denne kampanjen utløper den 31. desember 2016

Så her binder du deg til ett abonnement som bare koster deg penger. Dette er bare å styre unna.  La oss nå si du har gått i fella og bestilt denne “telefonen”. Da kommer du ikke tilbake til denne siden igjen. Her har svindlerne laget en kode som gir deg 1 sjanse.

Det neste som skjer når jeg trykker på linken nå som jeg trykket på starten av er dette. Jeg kommer til denne artikkelen på itavisen:

http://itavisen.no/2016/09/23/iphone-7-jet-black-skinner-som-et-speil-slik-ser-7-plus-black-ut/#valid

Det skjer hele tiden.

skjermbilde

Her tror jeg at itavisen kan få mye av skylda uheldigvis, men de har ingenting med denne svindelen å gjøre. Fra svindelen har jeg fått 2 nettadresser. De legger jeg inn på en nettside som sjekker adresser som blir videresent.  Her legger jeg inn begge adressene fra svindel og finner følgene:

collage

Som du ser så peker begge til itavisen. Den nettadressen til venstre er satt opp til å peke til itavisen hele tiden. Den til høyre er satt opp til å peke mot itaviser midlertidig. Uansett så utnytter de itavisen mye og det er ikke bra. Itavisen har ingenting med dette å gjøre. Det er også vanskelig å spore selskapet bak dette fordi de skjuler mye av informasjonen sin på nett. Via bestillingssiden er det også satt opp bestilling fra flere land via disse adressene:

https://sourceone.prizesfortoday.com/no

https://sourceone.prizesfortoday.com/fi

https://sourceone.prizesfortoday.com/se

Disse har jeg ikke gjort trykkbare. Det er bare til praktisk info. Svindel går ofte i flere land i norden. Så disse går du ikke inn på. Det gjør du isåfall på egen risiko. Skal jeg klare å få opp svindel igjen må jeg tilbakestille google chrome eller bruke en annen nettleser. Cookies må uansett slettes. Fordi de sporer hva jeg gjør.

For å bli svindlet her så må du gå igjennom mange trykk.

  • Dette krever mye datakunnskap og nøste opp
  • Jeg vet ikke hvem som står bak
  • Du får bare 1 sjanse til å se nettsiden før du blir sendt til itavisen.

Svindlerne blir smartere og smartere. Så man må passe på framover.

Vg og itavisen kan kontakte meg hvis de trenger mere info om svindel så den kan bli stoppet.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: