Datahjelperne ny design 3.0

0

Datahjelperne har fått ny design. Det har skjedd endringer siden sist. Som du ser på utseende så er det forskjell på farger og mere.

Gammel design

Her er gammel versjon og det er mye jeg har tatt tak i. Denne gangen har xomedia hjulpet med med design og utvikling.

Statistikk på nettsiden.

Nå har jeg passert over 2. millioner visninger. På en måned på det meste har jeg 90.000 visinger. Det er ganske store takk til alle som følger meg. Nettet i dag er dynamisk og det er flere og flere regler jeg må tilpasse nettsiden til. Det er også mange som ser dårlig og kanskje trenger å få lest opp teksten. Så nå skal jeg forklare om de endringerne jeg har gjort.

Logo og design

Designen før var bra, men jeg vil bygge sterkere merkevare her. Her ønsker jeg også mere blå avslappene farge og mere hvitt. Bilderutene er også tilpasset for at teksten kommer mere fram enn før.

Universell utforming

Dette er en standard som flere og flere må følge. Jeg har gjort så godt jeg kan for å gjøre nettsiden min så brukervennlig for alle som besøker datahjelperne. Jeg har impelmentert så mye jeg kan utifra mitt budsjett på nettsiden. Punkt under er en del av Universal utforming.

Opplesing av artikler på Norsk.

Det er noe jeg har ønsket lenge og nå har jeg funnet en god løsning på det. Du må se etter dette symbolet.

Da får du lest opp all tekst på artikkel med Norsk stemme. Dette styres via en plugin som er gratis som heter websitevoice. Denne er gratis. Har du en wordpress nettside? Så er det bare å legge inn.

Forstørre teksen, forminske tekst og endre konstraster.

Dette er 2. punktet. Her har du gjøre masse synlige endringer på artikkelen, mens du leser den. Så ser du dårlig? trenger mere lys? bedre fonter? Se til høyre på siden så får du hjelp.

Facebook chat rett på siden

Dette har jeg tatt på så folk kan kontakte meg direkte på siden. Den er litt av og på med ny design, men det jobber utviklere med å fikse.

Søk på nettsiden

Søket er oppgradert med bilder. Så det er lettere og finne artikler enn før. Så bare søk i vei.

GDRP eller Personvernforordningen

Det er kort fortalt at jeg må fortelle alle som er på siden deres hvor mine data går. Jeg bruker wordpress på nettsiden min. Nettsiden står i norge hos uniweb. På grunn av det så har det kommet 2 nye endringer på siden min. Øverst på siden ser du nå ett eget puntk for vårt personvern.

Jeg bruker mange plugins på siden min. Her ser du hvilke data de samler inn og hvilke firma det gjelder. Nederst på siden får du opp ett valg om informasjons kapsler. Nederst på siden min vil du finne valg om informasjons kapsler. Du skal også kunne ta dem av og på hvis du vil, men du må ha noen på for i det hele tatt å surfe på internet.

Jeg syntes dette er irriterne og lite brukervennlig, men det var den beste løsningen jeg fant og dette valget må jeg ha på.

Mørk modus eller Dark mode

Nederst på siden finner du Dark mode. Da kan du gjøre nettsiden sort. Da vil du spare mere strøm på pc og mobil. Det kan du ta av og på som du føler for.

Nettet er alltid dynamisk og dette er 3 gang siden min går igjennom større endringer. En nettside blir heller aldri ferdig utviklet sånn jeg ser det.

Her er uansett de endringer som vil påvirke deg som leser mest. Forhåpentligvis får du flere valg og en bedre opplevelse av den nye nettsiden.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: