Den norske advokatforeningen fortrolig virus mail

0

Veldig mange har fått motatt en mail som skal være fra den norske advokatforeningen i dag. Her er det enten 1 eller flere vedlegg. Det kan være mange som har en avtale med en advokat så her kan man fort bli lurt.

Først så må du sjekke mail adresse.

Som du ser på mailen her så er avsender fra en adresse i england. Kjører jeg ett whois søk så finner jeg eieren, men eieren kan være misbrukt siden mail kan forfalskes. Jeg har fått videresendt denne mailen. Så derfor kan jeg ikke sjekke meldingshode på mailen. Det kuttes når man videresender og viktige spor forsvinner.

Det neste jeg gjør er å laste ned vedlegget og scanne det i virustotal.

Du må aldri gjøre det jeg gjør hvis du ikke har kontroll. Hvis ikke risikerer du å spre virus på jobb og hjemme. Kontakt datakyndige med en gang og la dem se på saken. Jeg kjører dette på sikre og virtuelle systemer så ingenting av mine pc`er skades.

Som du ser så inneholder filen masse typer virus og trojaner. Så har du lastet ned og kjørt fil på en maskin som ikke er oppdatert med nyeste virus beskyttelse. Da bør du søke hjelp av noen datakyndige med en gang.

Advokatofreningen er ute og advarer på sine egne sider og facebook sider, men dette er mye drøyere enn spam siden det er masse virus du får infisert på pc.

Advokatforeningen sin hjemmeside.

Advokatforeningen sin Facebook side.

Men du kan unngå å få virus hvis du gjør følgene:

  • Alltid sjekk avsender mail
  • Kildesjekk ved å sjekke advokatforeningen i dette tilfelle
  • Vær kritisk
  • Ikke last ned vedlegg fra noen du ikke kjenner selv om det ser ekte ut.
  • Hold pc og antivirus oppdatert til enhver tid.

Så går dette bra, men her må du passe på siden du får masse virus infisert på pc`en din. Takk for alle som sendte meg tips til denne saken. Avsender mail og domene var svartelistet flere plasser så de var såvidt jeg fikk en mail å teste.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

 

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: