En liten historie om backup og sletting av filer.

0

Backup gjør de fleste, men av og til så kan du rett og slett så uheldig at du sletter eller flytter noen filer og du mister dem.
Eller du har slettet med shift – delete. Da sletter du uten å gå via søppelkurven og det gjør filene enda vanskeligere og finne.
Det finnes mange gratis programmer for å hente filer tilbake.
Jeg har testet bortimot 20 gratisprogrammer og ingen av dem klarte å finne filene som jeg hadde mistet. De søkte fort og greit på pc`en. Det skal de ha.
Men for mange år siden prøvde jeg ett program som het Easyrecovery. Det funket bra den gangen så jeg tenkte jeg kunne prøve det igjen.

I ettertid har dette amerikanske selskapet kjøpt opp Ibas i Norge og de leverer programmer for bedrifter og private.
Programvaren for privatpersoner koster litt over 400 kr. Skal du ha med dvd kopi eller ha mulighet til å laste ned 1 år etter programvaren er kjøpt må du ut med ca. 600 kr.
Jeg lastet ned Ontrack Easyrecovery Home demoen og testet. Programmet fant det de andre programmene ikke fant. Jeg antar at den går dypere ned i disk, kataloger og filstruktur enn de foregående programmene.
Programmet brukte 1 time på mitt søk. Det er en de mere enn de andre gratisprogrammene jeg testet.
Den fant alle filene jeg hadde mistet, men jeg hadde overkskredet område med noen nye filer. Dermed fikk jeg ikke alt tilbake, men dette programmet var det eneste som fant dem.
Så Ibas sin programvare får en høy stjerne i boka mi nå og jeg vil lett anbefale den videre til alle som leser bloggen.
Når man forsøker å hente mange filer i Windows 8.1 Rt så fryser programmet. Så du må hente 1 og 1 fil og det er litt tungvint.. Dette må fikses.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: