Endringer i pc markedet.

0

Det skjer endringer nå i pc markedet. jeg har fulgt med noen år, men nå skjer det større endringer igjen som du som forbruker bør vite om. Det er flere produsenter av brikker på markedet og nå har det skjedd endringer som du som forbruker bør kjenne til.

light blue industry texture
Photo by Yogendra Singh on Pexels.com

I en pc nå for tiden har du 2 ting som påvirker ytelsen på pc. Det er CPU og GPU. På norsk blir det. CPU er en prosessor som er på alle hovedkort på en pc. Der er også GPU som er en prosessor beregnet for å jobbe med grafikk.

Du har også ram som påvirker ytelsen, samt andre faktorer, men de skal jeg ikke prate om nå. Bransjen følger Moores lov om ytelse på prosessorer.

Prosessorer prøver man hele tiden å gjøre mindre og kjappere hele tiden, men når stopper det?

Intel:

Kilde bilde: wccftech.com

De ligger på 10 nm produksjon, men har store planer for 2029.10 nm nå til dags syntes du kanskje er bra? Det er det ikke.

AMD:

Kilde bilde. Hardwaretimes

Amd har kommet mye lengere nå for tiden. De er på 7 nm og skal ned på 5 nm. Så de er langt forran intel. De hadde også lansering nå akkurat.

Du har også nvidia, men der fant jeg ikke så mye om hvor mange nm de bygger brikkene sine på. Uansett så skal jeg forklare de endringene som skjer nå.

Kilde bilde: Nextplattform

Intel lager for trege prosessorer(CPU). De henger ikke med nå for tiden, mens de som lager grafikkkort(GPU). Drar ifra de klarer å lage mye mindre og kjappere prosessorer enn før. Dette vil også påvirke ditt neste pc kjøp.

Intel prosessorer er bra, men de har ikke blitt mye kjappere de siste årene, men skal du ha bra ytelses til f.eks. spill så må du velge ett bra skjermkort. Skal du ha en vanlig pc til internet og annet. Så duger mange prosessorerer i dag. De beste er i5 og i7. i3 bør du styre unna.

Så da er det bare å vente til på at intel skal ta igjen produsentene av grafikkkort, men det kan ta tid.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: