Hvorfor sletter du spammail?

0

Mange spør meg hele tiden om hva man skal gjøre med spammail? Jeg har laget en guide her med gode tips. Norsk sikkerhetsmyndighet har også flere tips.

Overalt på facebooksider og min som er it relaterte så ser jeg alltid. Jeg har fått spammail og den slettet jeg. Så er man da kjempefornøyd.

Når du sletter en spammail. Ja da skjer det ingenting. Ingenting og ingenting. Mailen blir bare kastet i søppelkassen og det er veldig feil.

Så det må man slutte med. Alle som har ett domene kan opprette en epost adresse. Bruker du domene feil så kan domene og ip adresse bli svartelistet.

Det er det jeg ønsker her at alle nordmenn må bli flinkere og rapportere epost som spam og svindel. Da kan domener bli svartelistet. De får ikke sendt mere spam. Da får det konsekvenser.

Så hvordan gjør rapporterer du spam epost?

Gmail:

Sånn gjør du det på gmail. Se bildet over. Gå inn på eposten. Velg rapporter søppelpost eller nettfiske.

Outlook:

På outlook og hotmail så må du trykke på de 3 prikkene. Velge sikkerhets alternativer. Marker som søppelpost eller phishing.

Telenor epost:

Her markerer du også mailen og velger rapporter som spam, men Telenor nevner ikke at dette hjelper så mye. Du må nemlig betale før søppelfilter hos telenor.

Så Telenor kan jeg ikke anbefale overhodet. Har du telenor epost. Vurder å bytt leverandør hvis du er lei epost spam.

Yahoo epost:

På yahoo er det veldig enkelt. Market epost som spam på toppen. Så her er det enkelt og greit.

Til slutt har du ett en siste plass å rapportere domener som spam og svindel. Så de kan bli svartelistet.

Du kan melde inn spam epost til Google:

Så fra nå av må du alltid rapportere spam epost. Da kan de som eier domene få domene svartelistet. Du gjør det vanskeligere for svindlere og spammere.

Får du mye spammepost? Vurder å lage deg ny og bytte leverandør. Eller ha flere eposter. Noen epost adresser kan du f.eks. kun bruke til netthandel. Andre kan du kun bruke privat f.eks.

  • De må bruke tid på å opprette nye domener
  • De må bruke tid på å opprette eposter

Gjør det fra i dag.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: