Er du blitt rammet av krypteringsvirus?

0

3e7cc8bfa1d65ea9

 

Cryptolocker og andre lignene virus av dette spres nå over hele verden. Har du blitt rammet og fått vite at du skal betale løsepenger? Det må du aldri gjøre fordi du har ingen garanti for at du får filene dine tilbake. Betaler du er du også med på å sponse mere  avanserte virus i fremtiden.

Mange nettaviser om dette i Norge, men de færreste sier faktisk hva du kan gjøre for å kanskje løse dette problemviruset. Grunnen til at jeg sier kanskje er at filene krypteres med en RSA kode på 2024 bit. Uten riktig nøkkel så kan du med andre ord glemme å få låst filene dine opp. Du må også ha store servere som kan gå en god stund for klare å knekke koden. Det har ikke folk flest.

Ellers må alle sørge for å alltid ha gode backup rutiner på filene sine på pc.

 

Hvordan har du fått viruset?

sv_bluffmejl

Dette viruset spres på mange måte, men denne postnord mailen er en sikker kilde til viruset. Virus kan også komme via suspekte nettsider og via falske Google chrome oppdateringer.

 

 

Hvodan fjerner jeg kryptoviruset?

  1. For all del ikke slett virusfilene som krypterer filene dine. Der kan nøkkelen ligge og er den slettet kan du glemme å dekryptere filene.
  2. Koble pc`en fra nett så det ikke sprer seg på jobb eller lokale nettverk.
  3. Du har ikke veldig god tid så må må du begynne å få tilbake nå!

 

ransomware-decryptor-kaspersky-lab

 

 

Kaspersky har i samarbeid med politiet fått forsket på disse virusene og har laget gratis programmer for å få det fjernet. De har til nå fått tak i 14.000 nøkler som knekker koden, men dette viruset finnes som sagt i mange versjoner så da må du ha rett programvare.

 

ANTI_RANSOMEWARE-02-901x395

Nå har også malwarebytes kastet seg inn i kampen for å fjerne krypteringsvirus.

De skriver på nettsiden sin om den nye programvaren som skal hjelpe med å låse opp filer. Du kan laste den ned via malwarebytes forumet. Den er i beta så den kan fortsatt være mye feil på programvaren så det må du være klar over.

 

 

Jeg har heller ingen garanti for at disse programmene passer for det krypteringsviruset du er rammet av, men muligheten er her. Dette er hele tiden er kamp mot de som lager antvirus og de som lager virus.

 

skjermbilde

Europol har i samarbeid med flere antivirus selskaper laget programmer som dekrpyterer filene, men du har fortsatt ingen garanti siden det kommer nye virus til hele tiden. Alle antivirus produsenter jobber også nå for å lage løsninger for ransomware. Så her har jeg laget en liste over programmer du kan forsøke for å få løst problemet.

Du bør helst finne ut hva du er rammet av så du deretter kan finne riktig verktøy for å dekryptere filene.

https://www.nomoreransom.org/decryption-tools.html

http://www.mcafee.com/us/downloads/free-tools/shadedecrypt.aspx

https://decrypter.emsisoft.com/

http://support.eset.com/kb6051/?locale=en_US

http://www.avg.com/us-en/ransomware-decryption-tools

 

Ellers kan du kjøpe programvare som skal beskytte deg mot at filer blir kryptert.

ransom

https://www.malwarebytes.com/antimalware/

Info om dette programmet finner du på denne linken.

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: