Ett kritisk blikk på Google Adsense

0

I denne artikkelen skal jeg ta for meg Google adsense. Det er google sin annonseplattform for å få reklame ut på alle verdens nettsteder. Google er veldig gode på sikkerhet generelt på nett, men dette er ett veldig stort firma. Så det er vanskelig å ha kontroll på alt.

Jeg brukte dette systemet når jeg startet datahjelperne.com helt istarten. Så har jeg prøvd andre annonsører uten særlig hell. Sist var malwarebytes. Der måtte jeg jobbe masse med oversetting av annonsen. Bare for å se at den var slettet i neste oppdatering. Da gadd jeg ikke mere.

Når jeg driver ett it nettsted så vil jeg ha it relatert reklame fra seriøse firma. Jeg orker ikke dating og alt mulig ikke relatert. Dette møter meg når jeg styrer annonser på www.datahjelperne.no i adsense menyen.

Her er en oversikt over hva som kommer opp av annonser på min side. Det som er tragisk her er at ikke jeg kan plukke ut hva jeg vil.

  • Google begrenser det til 200 kategorier. Som jeg kan blokkere.
  • Det betyr at du får masse annonser som ikke er relevant for deg.
  • Jeg må gå inn å blokkere annonser manuelt. Det tar fort mye tid.

Det er første problem, men det er ikke det verste. Google tillater nemlig veldig mange typer annonser.

Google har en egen kategori som heter sære kategorier under annonsene. Der har jeg blokkert alt, men at Google som er så seriøse tillater dette syntes jeg er drøyt. Jeg får minst 1-3 mailer om annonser fra spillselskaper og gambling på siden min i mnd. De takker jeg alltid nei til, men Google tenker mere butikk så her går det igjennom. Nå begynner det å bli litt drøyt, men dette er ikke det verste.

Jeg kan gjennomgå annonser og godkjenne eller blokkere som jeg føler for. Her er masse av det jeg har blokkert til nå:

Her har jeg blokkert en rekke programmer som vil gi deg skadevare på mac og windows. Det er grundig dokumentert i denne artikkelen.

  • Mackeeper
  • Reviversoft
  • Winzipdriverupdater

Her er også en guide fra eplehjelp på hvordan du fjerner Mackeeper:

Dette er programmer som er kjent for å bare lage problemer for din pc og mac. At google slipper dette igjennom er veldig drøyt. Jeg har også blokkert masse som omhandler dating og annet useriøst. Jeg er ganske nøye på dette når det kommer til annonser, men det er ikke alle som driver nettsteder.

Alle som har nettsteder i Norge eller driver aviser bør straks ta en sjekk på sine annonser. Vil du være kjent med at din bedrift sprer skadevare til dine lesere?

  • Google burde legge opp til valgfrie annonser. Fjern begrensingene.
  • Fjern useriøse valg. Det er mange som aldri burde vært der, men pengene rår.
  • Reklame for spillselskaper burde ikke eksistert som ett eget valg.
  • Fjern useriøse annonsenettverk

Så her er jeg direkte skuffet over Google. De kan lett skanne mail og annonser for å få fjerne dette samt få bort useriøse annonsører. Det bidrar til mere enn Google er tjent med. Så her må det en stor opprydning til, men jeg er skeptisk på om det skjer med det første.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: