Facebook annonse svindel

0

Jeg har skrevet i denne saken av dette gjelder Facebook annonse svindel, men jeg har satt ett bilde fra Facebook innsamlingsaksjoner. Det er en årsak til det og det skal jeg forklare nå.

Jeg ble kontaktet av Ann. Hun hadde lagt inn visakortet sitt på Facebook for å donere til en god sak som så mange andre på Facebook. Da måtte hun legge inn visakortet sitt på Facebook. Det er sånn historien starter.

Hun måtte inn og legge til visa kort under innstillinger -> betalinger -> kontoinnstillinger.

Du får også opp enn valg om annonsefakturering. Du kan selv sjekke om de kjøres noen annonser på din profil på denne siden. Det er beregnet for de som eier og drifter en facebook liker side. Da kan de kjøre målrettede annonser mot deg, men det koster jo. Derfor må du legge inn visakortet ditt. På samme måte som innsamlingsaksjoner på Facebook.

Du vet nå at visakort er lagt til. Det knyttes opp mot annonser og innsamlingsaksjoner på Facebook.

Så langt er alt bra, men plutselig en dag fikk Ann en beskjed om at hun var blitt lagt til en Facebook liker side som annonsør. Det kom ut av det blå. Hun tok da kontakt med med for å få hjelp.

Siden hun ble lagt til på handler om lettkledde damer noe som ikke hun syntes noe om. Siden het X.

Når du administrerer en Facebook side så finnes det mange roller. Det er fordi du kan gi mere eller mindre ansvar til de som styrer Facebook siden.

Hun ble da opprettet som annonsør med 8 andre norske brukere på denne siden. Når du blir en annonsør så kan hun i kjøres annonser selv hvis hun vil på siden. Det ønskes hun jo ikke. Hun har jo aldri bedt om å bli lagt til eller samtykket om det.

På denne siden var det 1 administrator, 1 redaktør og 8 norske brukere som var lagt til som annonsør. Ann tok kontakt med med så jeg fikk sjekket pc og dermed kunne gå inn og se hva de hadde satt betaling for på annonser på annonsinstillinger på Facebooksiden. Selv var hun blitt fakturert for 1500 kr, men hun fikk kontaktet banken og sperret kortet sitt fort.

Når jeg får kontroll på siden så sjekker jeg annonser som er aktivte. Det kjøres 6 annonser på denne siden og alle kjøres i usa. Annonser er satt til å kjøre 9-12 juni. Jeg går da videre og sjekker hvor mye dette koster.

Første annonsen er ann sin og den er på 2060 kr. Noen annonser er aktive. Andre ikke, men det ligger inn trekk for ca. 10.000 kr. Alle som er lagt inn som annonsører er satt til å lage annonser for Facebook siden. Det kan man også se på annonseinstillinger.

På ann så har de satt en øvre grense på 10.000 kr bare for henne per dag.. Dette er jo ett problem når hun aldri har bedt om å bli annonsør for denne siden og hun trekkes penger for å annonsere denne siden. Det er første gang jeg ser denne type svindel der du bir lagt til som annonsør. Deretter er du med på å sponse annonsene mot din vilje. Tilgangen forsvant kort tid etter jeg fikk tatt alle skjermbilder og dokumentasjon. Så hvordan kan Facebook la dette skje?

  • Ditt visakort blir lagt til for å gi penger til innsamlingsaksjoner, men der er åpenbart også knyttet mot annonse konto. Hvorfor er ikke disse adskilt?
  • Hvis noen kan legge deg til som en annonsør for en Facebook side og deretter la deg annonsere for siden mot din vilje så er jo dette ett stort sikkerhets problem. Hvorfor må man ikke samtykke på Facebook før man blir annonsør eller en leder av en Facebookside? Da tenker jeg på den økonomiske biten som har sviktet her.

Jeg har lagt til snarveier med forklaring på hvordan du fjerner visa fra annonse konto og din egen konto.

Jeg tror heller ikke dette tilfelle er unikt. Blir du trukket fra visa/master på kortet ditt og det står ads/annonser og lignende på trekket. Så vil jeg tippe at det er samme sak.

Jeg håper de som jobber med Facebook annonsering kan gi meg flere svar her. Facebook Norge er også orientert om denne saken. Slik at Ann kan få orden på sin konto og få penger tilbakeført.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: