Facebook messenger spam

0

En ny spam spres nå på facebook. Det starter med at du får denne meldingen på Facebook messenger. Når du trykker på linken blir du sendt hit.

Her blir du lovet og se en film, men før jeg trykker videre så leder den til adresse i Google disk/docs. Facebook svindlere er ganske dårlig på sin egen sikkerhet. Her er ett eksempel på det.

Som du ser så har hvem som helst redigeringstilgang på denne mappen. For å si det sånn det er så har de gjort en megatabbe. Dette skal jeg gjøre noe med etterpå. Jeg skal teste svindel videre ved å trykke på video.

Den leder igjen videre til en falsk youtube side som skal vise deg en film. Dette har skjedd mange ganger før.  

Så må du installere en plugin på google Chrome. Når det skjer så får de tilgang til Facebook profilen din og dette bli spredd videre, men som nevnt over så har de gjort en mega tabbe. Jeg får lett rapportert den til Google.

Så har jeg endret navn på bildet så det er tydelig at dette er svindel.

Det ser du på toppen av bildet. Det vil alle se fra nå av.

Jeg fikk lastet ned filen som leder deg til skadevaren. Svindlerne har laget en pdf fil som kjøres i Google drive som kobblet mot en nettside. Det er sånn de sprer svindel på Facebook. Jeg har også scannet filen i virustotal. Virustotal fant ingen virus.

Så du får ingen virus av dette, men hvilken konklusjon kan vi dra ut av dette?

Mange trykker igjennom alt for mye for å spre dette. Du får aldri virus helt plutselig som alle sier. Dette krever mye arbeid.

  • Dette er ikke noe virus.
  • Dette fjerner du ved å fjerne pluginen i google Chrome. Instillinger -> Flere verktøy -> Utvidelser. Fjern den utvidelsen du nettopp installerte.
  • Virker ikke det så må du tilbakestille Google Chrome. Gå på instillinger -> Avansert -> Tilbakstill. PS. Har du google konto synkornisert mister du ikke bokmerker. Hvis du ikke har synkronsiert konto så går de tapt.
  • Dette er utrolig dårlig laget.
  • Har du fått dette må du bytte passord på Facebook asap.
  • Du er veldig lite kritisk hvis du installerer alt venner sender deg. Dermed utsetter du deg for tyveri av konto og identitetstyveri.
  • Du får aldri se noe video på facebook spam.
  • Du må alltid installere en plugin for å se. Det måtte man når internet var nytt. Nå går dette automatisk i nettleser.

Til slutt. Send meg linker og bilder. Så trykker jeg. Så slipper du.

Svindelene er nå omtalt på Kaspersky.

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: