Site icon Datahjelperne

SVINDEL – Facebook sikkerhet svindel

Facebook sikkerhet – Facebook siden min kan bli stengt ned. Hva gjør jeg nå? Dette er ett spørsmål. jeg får oftere og oftere nå for tiden. Svindlerne er veldig aktive nå for tiden. Jeg har skrevet om denne typen svindel før, men det var på en mere spesifik side.  Nå skal jeg skrive om det på nytt, men på en mere generell, men på en litt mer omfattende måte.

Når du eier en facebookside så har du tilgang til mange som følger deg. Disse forsøker svindlerne å få tak i hele tiden. Da kan de ta over siden din og spre spam til følgerne dine. De får også tilgang til mye data om følgerne som kan selges og misbrukes videre.

Denne svindelen starter alltid med følgene.

Svindlerne oppretter en falsk liker side som de sier er fra Facebook security. For å skape troverdighet og lure deg, men disse sidene har masse feil.

De falske sikkerhetssidene går under mange navn for å lure deg:

Du har nå fått den sett denfalske meldingen på svindelsiden. Adressen på bilder har selvfølgelig ingenting med Facebook å gjøre. Nervøs som du er trykker du videre og kommer til en innloggingsside som ligner på Facebook.

Her er de ute etter å stjele ditt Facebook passord og din identitet. Her må du aldri logge inn. Du må også sjekke alle nettadresser nøye.

Hvis du ikke skjønner hva du går til så må du våge å stille spørsmål.

Har du lagt inn brukernavn og passord kan nå svindlerne få tilgang til følgene:

Alt dette kan misbrukes og selges videre.

Når du skriver inn brukernavn og passord så blir du sendt videre til Facebooksikkerhetssiden til Facebook. Dette gjør de igjen for at dette skal virke seriøst.

Nå har de fått tatt i brukernavn og passordet ditt. De vil garantert prøve det på flere nettsteder enn Facebook.

Du må gå inn på denne adressen for å få tilbake konto:

www.facebook.com/hacked

Du må også bytte passord før de. Hvis du klarer. Hvis du nå får mye spam på sms og mail så har du årsaken til det. De vil forsøke å svindle deg på alle mulige måter.

Dette har har foregått i mange år og det vil foregå i mange år til. Så vet du ikke hva du skal trykke på? Send det til meg og la meg trykke for deg.

 


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version