Site icon Datahjelperne

Facebook video scam

collage

 

Mange begynner å få dette på Facebook nå. Du blir lovet å få se på en video som en venn av deg har delt. Det er kort forklart, men jeg skal gå litt mer i dybden. Det er veldig mye skadevare og virus på Facebook og Internett, men det er en sannhet med modifikasjoner. Når jeg ser folk som skriver virus på alt mulig så er det med på å skape frykt! Det er jo helt forståelig og rasjonelt. Du forstår det ikke. Derfor må du stemple det som noe trygt. Fakta er jo at du ikke vet hva det er overhodet. Fakta er også at det er få virus på Facebook.

De fleste skadevarene du selv installerer, også på Facebook, er noe du selv kan fjerne uten antivirus.

Da kommer jeg til neste steg fordi mange som installerer disse skadevarene sier de er hacket og har fått virus. I dette tilfelle tar de desverre feil. De fleste malware og scam i dag retter seg mot Google Chrome. Det er fordi det er flertallet på nett bruker denne nettleseren.

 

Denne scammen spres på følgene måte.

Du begynner da å få panikk fordi du ikke forstår hva som skjer. Det er forståelig, men du har ikke fått virus. Du har heller ikke blitt hacket. Det eneste du har gjort er å installere en plugin i Google Chrome. Så kommer vi til punktet der du gjør feil.

Normenn må slutte å rope virus for alt på Facebook, men heller skaffe seg kunnskap. Dermed er de heller med på å spre korrekt info til Facebook venner.

Til slutt så lurer du på hvordan du får dette bort? Det finnes 2 måter.

Metode 2:

 

Da har du fjernet problemet, men det anbefales at du bytter passord på Facebook kontoen din i ettertid. Du har ingen oversikt over hva den pluginen har fått tak i av dine Facebook data.

Dagens lærdom.

Slutt å kalle alt du ikke skjønner på Facebook for virus.

 


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version