Ny facebook video taggespam

0

Nå spres det en ny spam igjen på Facebook. Mange får venner tagget i video og mange kaller dette virus? Men er det virus? Det skal jeg nå finne ut av. Jeg tester først på mobil og trykker på linken.

På mobil så skal du skremmes til å installere en app som krever en del tilganger. Det skal du ikke gjøre. Trykker du på pc eller mac i Chrome kommer du til en videoside.

Her er det 15 milloner falske visninger. På yuotube og andre store videonettsteder må du aldri laste inn noe plugin for å spille av video. Den krever også mye tilganger.

Får å få dette klart. Så vil denne pluginen overvåke alt du gjør på nett. Alle kontoer du bruker blir satt i fare, men dette er ikke noe virus. Denne kan du lett fjerne under Flere verktøy -> Utvidelser. Eventuelt så må du gå inn i chrome og tilbakestille hele nettleseren under avanserte instillinger.

 

I internet explorer funker ikke spam. Fordi den har ikke noen utvidelser. Det samme gjelder Microsoft Edge. Det samme gjelder Firefox. Så denne spammen er rette mobil mobilbrukere og Chrome brukere.

På facebook spam så skal du alltid skremmes eller lures til å installere skadevare på mobil eller nettleser. Svindlere spiller på frykt og de er flinke på det de gjør.

Så har du trykket og installer dette?

  • Du må bli mye mere kritisk. Du kan ikke stole på det venner legger ut.
  • Du må bytte passord på alle nettsteder du bruker.
  • Du må sette 2 trinns sikring på alle kontoer du kan.
  • App må avinstalleres.
  • Chrome plugin må fjernes og Chrome må tilbakestilles.

Dette er heller ikke første gang det skjer og heller ikke siste gang.

Som du ser så er ikke spammerne lite kreative. Fordi de har prøvd dette i mange år og de vet det funker. Så derfor forsetter de. Jeg tester dette på ett sikkert system og jeg tester i en virtuell sandkasse på pc. Dermed kan jeg kjøre spam uten å skade pc. Ikke prøv dette hjemme!

La meg trykke så slipper du.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: