Fakta om 5G

0
Internet of Things – Communication Mesh over Cityscape Kild bilde: Piqsels

5G lanseres i Norge og verden nå for tiden. På grunn av koronavirus og mange er hjemme så blir det lages det mange konspirasjons teorier.

I utlandet blir f.eks. 5g master brent fordi man tror de sprer koronavirus. Det går også mange konspirasjoner at man blir brent av bølgene o.s.v. Det er også teorier om at regjeringer holder tilbake fakta om senderne. Så da må vi gå tilbake noen år.

4G lanseres på den tiden var det veldig flott. Alle likte høyere hastigheter. Men på den tiden var det lite konspirasjonsteorier ute å gikk. Jeg kan ta feil, men jeg husker 4G bare som positivt. Når 5G ble tildelt så har regjeringen en anbudskonkurranse. Norsk kommunikasjonsmyndighet har også høring om 5g. For 5g vant følgene operatører og frekvenser ble tildelt.

Kilde bilde: Regjeringen

Disse frekvensene er ikke billige i kjøp.

Kilde priser anbud.

Så dette koster operatørene masse å få ta i bruk. Vi har 3 operatører som vant frekvens og det var: Telia, Telenor og Ice.

De bruker mange frekvenser fra før så skal de bruke eksisterende frekvenser fra 4g på 5g? Ja. Det skal de.

Telenor bruker samme frekvens som på 4g.

Kilde: Telenor

Telia bruker også de samme frekvensene som på 4G.

Kilde: Telia

Ice bruker også de samme frekvensene som på 4g

Kilde: ice

Ice bruker også samme frekvens på 4G som på 5g. Så Ice, Telenor og Telia bygger 5G nett på samme frekvens som på 4G. Det har fungert greit med 4g i mange år nå. Så hva er galt? Det kommer jo også flere ting. Når man bygger nettverk så skal det ikke ha visse mengder strålingsnivåer.

Så her kommer flere aktører inn i bildet for å påse at 5G ikke overstiger farlige verdier.

Nettet sendes igjennom basestasjoner som plasseres for at du skal få best mulig nett. Alle operatører har i dag dekningskart for å vise hvor mye de dekker i Norge.

Så jeg har tatt enkle og greie fakta.

  • Regjeringer holder ikke ting hemmelige
  • Frekvenser og konsesjoner lyses ut og er søkbare for alle
  • Man kan se hvem som vinner anbudskonkurransen og frekvensene
  • Sist men ikke minst så bruker 5G nett samme frekvens som 4G nett.

Alle er hjemme i dag og da tenker man kanskje litt for mye og graver seg for mye i konspirasjoner og dårlige kilder? Man har masse fakta der ute fra myndighetene. Dette er bare litt av dem. Så at myndighetene skjuler info her er bare tull. Dette er littegranne fakta jeg fant, men det finnes masse tilgjengelig fra nkom og dsa.

Jeg kan nok om tema til å finne ut av dette, men er det feil så si ifra til meg. Her er også flere andre artikler som mener 5G ikke er farlig.

Jeg vet også at forskning og fakta endres over tid. Spesielt med nye ting. Så ting som var korrekt før, kan være feil nå. Fordi vi stadig finner ut mere. Alt jeg skriver er heller ikke en sannhet. Det er min mening om saken. Jeg vet også at mange blir strålingssyke og ikke tåler wifi og lignende. Jeg er ikke lege så sånne ting har jeg ikke kompetanse til å ta opp. Jeg er kun god på det tekniske.

Jeg vet også at vi mottar masse stråling daglig fra sola og atmosfæren, men de strålene tåler vi helt fint, men vi må smøre oss om sommeren. Dette var ment som generell info til saken.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: